Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Decizie radicală în SUA. Sponsorizările din partea unor guverne străine în mass-media trebuie făcute publice

2
23 Apr 2021 06:00:42
Autor: Lucaniuc Florentin
Imagine/EPA
Imagine/EPA

Regulile actuale de pe piaţa media din Statele Unite nu specifică când şi cum ar trebui făcute publice sponsorizările din partea unor guverne străine.

Comisia federală a comunicaţiilor (FCC) din Statele Unite a anunţat joi că a votat în unanimitate adoptarea unor reguli ce impun divulgarea publică a conţinutului de televiziune şi radio sponsorizat sau furnizat de guverne străine, transmite Reuters.
 
Dezvăluirea este obligatorie în momentul difuzării dacă o entitate guvernamentală străină a plătit un post de radio sau de televiziune, direct sau indirect, pentru a transmite materiale.
 
Regulile actuale nu specifică când şi cum ar trebui făcute publice sponsorizările din partea unor guverne străine.
 
"Ordinul creşte transparenţa, asigurându-se că publicul este conştient când un guvern străin sau reprezentanţii săi utilizează programe de radio şi televiziune pentru a convinge publicul american", precizează un comunicat al FCC.
 
Preşedinta în exerciţiu a agenţiei americane, Jessica Rosenworcel, a declarat că informaţiile despre programele sponsorizate de guverne străine s-au înmulţit în ultimii ani.
 
"Ştim că entităţi străine cumpără timp pe posturile de difuzare de pe piaţă peste tot în ţară, inclusiv programe sponsorizate de guvernul chinez şi de guvernul rus chiar aici, în capitala naţiunii noastre", a spus Rosenworcel într-o declaraţie.
 
De câţiva ani democraţii din Congresul american îndeamnă FCC să adopte măsuri pe acest subiect.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mranita
23.04.2021, 07:16:29

Ce glume . SUA ar trebui sa faca publice cati troli platesc in toate tarile lumii ca sa fie vanzatori de neam , familie etc

0 (4 voturi)
Ţepeş
23.04.2021, 08:55:40

Mranita Mancurtii ar trebui să aibă o stea roșie în frunte. Fără glumă.

-4 (8 voturi)
Modifică Setările