Statele Unite

articolul anterior

Din ce în ce mai mulţi artişti români au accesul interzis în SUA

11
13 May 2016 14:14:47
Ruslan Bocancea
O & P Visa
O & P Visa

În ultima perioadă, tot mai multor artişti români le-au fost anulate vizele turistice sau le-a fost interzis accesul în SUA. Chiar anul trecut au avut parte de aceste neplăceri câţiva artişti celebri din România. Motivul este unul simplu: nu au solicitat viza corespunzătoare scopului călătoriei lor.

Fiecare viză SUA pusă la dispoziţie solicitanţilor de viză are aria sa de aplicabilitate, precum şi avantaje şi dezavantaje. De aceea, este esenţial ca, înainte de a solicita o viză, atât artiştii, cât şi angajatorii şi agenţii lor, să înţeleagă şi să aibă o imagine cât mai clară asupra tipurilor de viză corespunzătoare situaţiei lor, pentru a putea, astfel, preîntâmpina orice problemă cu legile americane de imigrare.

Viza de turist B1/B2 nu este potrivită pentru artiştii care vor să vină în SUA pentru a susţine reprezentaţii, cu excepţia câtorva situaţii limitate, cum ar fi: participarea la anumite programe culturale sponsorizate de ţară de origine, participarea individuală, sau ca parte dintr-un grup pentru a performa în cadrul unui context social sau caritabil, sau participarea la un concurs sau  spectacol pentru talente.

Artiştii care doresc să vină în SUA pentru reprezentaţiile lor trebuie să solicite categoria de viză O sau P. Ambele tipuri de viză presupun depunerea unei petiţii la USCIS (Serviciul American pentru Cetăţenie şi Imigrare). Petiţia este trimisă de către angajatorul sau agentul artistului, împreună cu dovezile privind calităţile extraordinare ale beneficiarului. Printre avantajele acestor vize, se numără posibilitatea artistului de a-şi aduce cu el întreaga echipă, precum şi membrii săi de familie apropiaţi: soţul, soţia şi copiii. În ceea ce priveşte criteriile de eligibilitate, condiţiile de obţinere a unei vize P sunt mai relaxate decât cele pentru viza O, chiar dacă limitează numărul de persoane care o pot solicita.

Categoriile de vize O şi P au fost create special pentru persoane din domeniul artistic, sportiv, de afaceri, educaţie, ştiinţific, sau de cinema. Conform statisticilor, în 2014 au fost eliberate, în România, 52 de vize O-1 şi 40 de vize P-1, iar în 2015 au fost eliberate 40 de vize O-1 şi 43 de vize P-1.

Este recomandat ca, înainte de a merge şi a solicita o viză, să se solicite ajutorul specializat al unui avocat american în imigrări, pentru a obţine o evaluare corectă şi în detaliu a opţiunilor de viză disponibile şi identificarea tipului de viză potrivit scopului intrării în SUA.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

unU
13.05.2016, 14:28:35

Lasa mai ca-s americani ! Eu au dreptate intotdeuna ! Chiar si cand ne impun politica interna, ori finaciara ! Daca ne place sa fim sclavi, pai sa fim pana la capat !

+3 (11 voturi)
Siberian Husky
13.05.2016, 14:58:50

Sa vezi rîsu dreacu cînd o sa ne puna Blak Banana vize pe iesituldij România,ca la ce hahalerã de tară a ajuns Romania nu te mai miră nimic.Nu mai e mult pînă la:al treilea razboi mondial,ca de,si așa e populatie prea multă pe planeta asta.

-3 (9 voturi)
Mata
13.05.2016, 15:03:33

Undei Mandrean si Kakki sa vorbeasca cu stapanii pai cum e posibil asa ceva?:))) Parca din contra ziceau sa slabeasca procesul cu vizele si de fapt e invers, se pare ca pe unchiul Sam la durut mereu in p...a de romani, doar unii sclavi intunecati la minte si prostiti de visul american continua sa m-ai creada in aceasta natiune si sa-i linga mai departe in dos.

-2 (8 voturi)
Siberian Husky
13.05.2016, 17:04:51

Stai lupule că la mintea înceată sau în ceaţã,a trolilor americanesti,încă nu au reușit să citească toate articolele ca să ajungă și aici,deci așteptăm cu drag trolii blak banana să se ardă și spargă in minti neelucidate si sentimente urît plingacioase.mișu viteză,mindreata paulinovici pupatorul de mumii,vaka kiwi,Spawun cacalatoru,florinel Arogantu minune,muresel baiat oltean,si restul intortochiatilor mintali și legati la:ochi:cu vraja de mag clasa 2 coceni si restu paie,productia 💩de pe fundul marii,productia ~(MINCALATI MEDIA SANDVICI).va uram vizionare si injuraturi plăcute!

-4 (6 voturi)
alexandrovici mihail
13.05.2016, 15:47:28

Bietii artisti ... Ei n-au nicio vina ca presedintel lor a declarat ca e bine sa fie sclav si ca sunt tratati ca atare. Dar isi imagina oare cineva ca Unchiul Sam ne trateaza altfel decat ca pe niste vasali? Rable ne-a vandut, ai nostri mor pentru el in Afganistan, romanii stau la cozi la vize, ce mai vor si artistii astia?!!!

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările