Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Dintr-o extremă în alta. O prestigioasă universitate americană spune că termenul de ”gaură neagră” este rasist

6
27 Jun 2021 09:55:47
Autor: Viorica Marin

Cornell University, una dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din lume şi parte a celebrei Ivy League din SUA, consideră că termenul astronomic de ”gaură neagră” este rasist şi organizează un curs care să demonstreze acest lucru.

Universitatea Cornell din Ithaca, statul New York, organizează din februarie un curs numit ”Găurile negre: Rasa şi Cosmosul”, care se bazează pe premisa că termenul astronomic de ”gaură neagră” este rasist.
 
Instituţia vrea chiar să demonstreze acest lucru apelând la rigorile universitare, după cum reiese din scurta descriere a cursului, de pe site-ul Cornell University.
 
”Înţelepciunea convenţională ar presupune că „negrul” din găurile negre nu are nicio legătură cu rasa. Cu siguranţă nu poate exista nicio legătură între cosmos şi ideea de negru rasial. Sau există? Teoreticienii contemporani ai studiilor de culoare (Blask Studies), artişti, scriitori de ficţiune prezintă implicit şi explicit o astfel de conexiune. Teoreticienii folosesc concepte astronomice precum „găuri negre” şi „orizonturi de evenimente” pentru a interpreta istoria rasei în moduri creative, în timp ce artiştii şi muzicienii evocă negrul prin teme şi imagini cosmologice.
 
Predat de profesori în literatură comparată şi astronomie, acest curs va introduce studenţii în elementele fundamentale ale conceptelor de astronomie prin lecturi în Studii de Culoare. Textele pot include lucrări ale unor teoreticieni precum Michelle Wright şi Denise Ferreira da Silva, autori precum Octavia Butler şi Nalo Hopkinson, muzică de Sun Ra, Outkast şi Janelle Monáe. Conceptele de astronomie vor include spectrul electromagnetic, evoluţia stelară şi relativitatea generală”, scriu cei de la Cornell University.
 
Nu este prima manifestare extremă a curentului ideologic la modă acum în SUA, dincolo de mişcările de stradă, de combatere a tuturor valorilor acceptate ca tradiţionale, pe motiv că nu respectă corectitudinea politică.
 
Profesorii americani din generaţia woke, de pildă, au cerut la începutul acestui an scoaterea din programa şcolară a lui William Shakespeare, pe motiv că dramaturgul englez promovează ”masculinitatea toxică” şi ”supremaţia albă”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Joe
27.06.2021, 10:38:04

Ce pot sa zic ? Niste idioti. Astept cu interes scoaterea cuvantului "negru" din DEX. Sa i se spuna "un atl fel de alb".

+1 (1 vot)
Actor Spectator
27.06.2021, 11:46:09

În orbirea lor, oamenii ăștia au ajuns să confunde gaura neagră cu gaura unui negru. Teribil.

+2 (2 voturi)
civis rumanum sum
27.06.2021, 11:51:43

In cadrul acelui curs, ar fi bine daca si-ar da si foc.

-4 (4 voturi)
Nirolf
27.06.2021, 12:18:09

*** Cornell University , una din cele mai prestigioase unitati de invatamant din lume , a publicat un studiu asupra "pisicii negre care ne-a taiat calea" considerand ca fiind rasiste concluziile acestei pilde . Politically correct este ca orice pisica care iti intersecteaza destinul este un semn de noroc . Tot un semn de normalitate ar fi si revizuirea textelor Bibliei asupra culorii lui Dumnezeu si a gastii Sale de Sfinti . Nu se poate sa nu fi existat si Sfinti de culoare sau cu ochi oblici . Anormal este ca aproape toti sfintii sunt evrei . Este imposibil ca o mare parte dintre ei sa nu fi fost de etnie maghiara .

+5 (7 voturi)
Kongo-Müller
27.06.2021, 13:19:40

De ce nu scoateti cuvantul "negru" definitiv din vocabularul mondial ? Fiecare cetatean ai lumii sa fie obligat sa foloseasca doar cuvintele "curcubeic" sau "roz-bombonel" ...

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările