Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Directorul serviciului CIA pentru operaţiuni clandestine se retrage din funcţie

0
27 Jan 2015 15:04:37
Autor: Mediafax
Directorul operaţiunilor clandestina din CIA se va retrage din funcţie FOTO radiomacondo.fm
Directorul operaţiunilor clandestina din CIA se va retrage din funcţie FOTO radiomacondo.fm

Directorul serviciului pentru operaţiuni clandestine al CIA se va retrage din funcţie, într-un moment în care conducerea agenţiei are în vedere o reformă profundă a organizaţiei, au anunţat luni oficiali americani citaţi de AFP.

Directorul National clandestine service (NCS) "a anunţat că va ieşi la pensie din cadrul Agenţiei, după o carieră lungă şi remarcabilă", a declarat pentru AFP Dean Boyd, un purtător de cuvânt al CIA.

CIA nu a confirmat identitatea oficialului, dar este vorba despre Frank Archibald, al cărui nume a fost dezvăluit într-un mesaj pe Twitter în 2013. Potrivit presei americane, Archibald a lucrat în special în Pakistan şi Africa şi a condus un serviciu care se ocupă de America Latină.

CIA nu a vrut să confirme dacă această plecare este legată de planul de reorganizare internă pe care îl are în vedere directorul agenţiei, John Brennan.

Planul intenţionează să pună capăt separării istorice dintre serviciile care se ocupă de operaţiuni clandestine şi cele care se ocupă de analiza informaţiilor potrivit unor foşti membri ai agenţiei.

Acesta vrea să pună în aplicare servicii specializate pe o ameninţare sau pe o arie geografică precisă, în cea mai profundă reformă desfăşurată în agenţie, potrivit aceloraşi surse.

Mai multe schimbări au avut loc în ultimele luni în serviciile de informaţii americane.

CIA l-a pierdut în ianuarie pe inspectorul său general David Buckley, plecat în sistemul privat, după ce a adoptat o poziţie critică faţă de unii agenţi ai CIA într-o dispută între agenţie şi Congres.

În ianuarie, a fost numit un nou director general adjunct al CIA, David Cohen, până în prezent subsecretar al Trezoreriei pentru lupta împotriva terorismului.

Un nou director, generalul Vincent Stuart, a fost numit la conducerea serviciului de informaţii militare al SUA (Defense intelligence agency), după demisia predecesorului său în august. Acesta nu reuşise să impună un plan ce prevedea trimiterea mai multor analişti pe teren.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii