Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Discursul de rămas bun al lui Trump. Fără să-i pronunţe numele lui Biden, Trump anunţă: „Mişcarea noastră de-abia începe” VIDEO

53
20 Jan 2021 00:44:25
Autor: News.ro
Ultimele ore ale lui Donald Trump la Casa Albă FOTO Getty Images
Ultimele ore ale lui Donald Trump la Casa Albă FOTO Getty Images

Preşedintele american Donald Trump a chemat la rugăciune pentru noua administraţie de la Casa Albă, fără să îl numească însă pe succesorul său, într-un discurs de rămas bun difuzat marţi, transmite Reuters.

„Săptămâna aceasta inaugurăm o nouă administraţie şi ne rugăm pentru succesul acesteia în păstrarea Americii în siguranţă şi prosperă", a spus preşedintele republican în înregistrare.
 
„Ne prezentăm cele mai bune urări şi dorim, de asemenea, să aibă noroc - un cuvânt foarte important.”
 
Trump a refuzat să ofere o concesie completă lui Biden, care a câştigat alegerile din 3 noiembrie cu 306 voturi ale Colegiului Electoral împotriva celor 232 obţinute acordate preşedintelui în funcţie.
 
Donald Trump nu se va întâlni cu Biden înainte de învestirea acestuia, miercuri, intenţionând să zboare spre Florida, unde va locui după mandatul său de la Casa Albă.
 
Trump a făcut o campanie pentru a face „America să devină din nou măreaţă”, dar îşi încheie mandatul cu aproape 400.000 de oameni morţi de coronavirus, al cărui pericol l-a minimizat, cu o economie care se luptă din cauza pandemiei şi cu relaţii tensionate cu aliaţii cheie ai SUA.
 
„Cel mai mare pericol cu ​​care ne confruntăm este pierderea încrederii în noi înşine, pierderea încrederii în măreţia noastră naţională”. America nu este o naţiune timidă, de suflete blânde care trebuie să fie adăpostite şi protejate de cei cu care nu suntem de acord”, a spus Trump.
 
Preşedintele a stat izolat la Casa Albă în ultimele săptămâni ale mandatului său, învins după revolta susţinătorilor săi de la Capitoliu, care a provocat moartea a cinci oameni, între care un ofiţer de poliţie.
 
Asaltul, care a urmat unui miting în care Trump a repetat acuzaţii false de fraudă electorală, a umbrit orice efort de a sublinia moştenirea preşedintelui în ultimele sale zile de mandat.
 
În discursul înregistrat, Trump a căutat să evidenţieze aspecte ale preşedinţiei sale de care s-a mândrit.
 
„Am făcut ceea ce am venit aici să facem şi multe altele. Am început bătălii dure, cele mai grele lupte, cele mai dificile alegeri - pentru că asta m-aţi ales să fac”, a spus acesta.
 
Trump a menţionat acordurile de pace din Orientul Mijlociu pe care administraţia sa le-a intermediat şi a lăudat agenda sa de politică externă.
 
„Ne-am revitalizat alianţele şi am adunat naţiunile lumii pentru a face faţă Chinei ca niciodată. Sunt deosebit de mândru că sunt primul preşedinte din ultimele decenii care nu a început noi războaie”, a spus el.
 
Trump, care pleacă în mijlocul unor diviziuni profunde din ţară, a recunoscut revoltele de la Capitol, pe care, imediat după violenţa din 6 ianuarie, nu le-a condamnat imediat.
 
„Toţi americanii au fost îngroziţi de asaltul asupra Capitolului nostru. Violenţa politică este un atac asupra a tot ceea ce preţuim ca americani. Nu poate fi niciodată tolerată ”, a spus el.
 
Preşedintele, despre care foştii consilieri anticipează că a pierdut mult din viitorul politic după revolte, a sugerat că mişcarea sa va continua.
 
„Acum, în timp ce mă pregătesc să predau puterea unei noi administraţii, miercuri la prânz, vreau să ştiţi că mişcarea pe care am început-o abia începe. Plec din acest loc maiestuos, cu o inimă loială şi uşoară şi un spirit optimist şi cu o încredere supremă că pentru ţara noastră şi pentru copiii noştri ce este mai bun urmează să vină”.
 
 
Citeşte şi:
Joe Biden şi-a luat un rămas bun emoţionat de la statul Delaware, la plecarea spre Washington VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

53 Comentarii

Index 4.2.2
20.01.2021, 00:54:27

Mesaj de handicapat adresat altor handicapati:„Mişcarea noastră de-abia începe” Ok mai donaldihnio, tot tu ai castigat alegerile, zidul ala( sau gardutzu) e gata la Granita cu Mexicu, Ai reusit sa oferi populatiei un TrampCare de calitate, ai reconstruit Infrastructura AMercii, prin spiritul tau de negocioator ai reusit sa realizezi aliante cu partenerii vestici , de netagadui! Mike Pence s-a rasucit si ti-a dat tie voturile alea, Curtea Suprema ti-a dat dreptate pe povesti fara sa prezinti dovezi, doar ca vorbeste lumea pe la colturi! Realitatea va fi cu totul alta si dureroasa: curand iti vei primi bratarile de la Procuroarea Kamala!

+5 (37 voturi)
Index 4.2.2
20.01.2021, 00:56:37

Loseru de Donald nici nu stie sa piarda , comportandu-se ca un Bashicat si un Oparit , de 74 de cotzi! Cum s-ar zice Donald a trait degeaba, facu umbra Pamantului si nu a invatzat nimic in 74 de ani! Ce rusine, rade o Lume intreaga de El Presidente.....

+13 (43 voturi)
Index 4.2.2
20.01.2021, 00:59:14

Uitati-va la Ofuscatu asta Oranjeat, care se vrea Aparatoru Crestinatatii, mare luptator al abilor de pretutindeni, cand el nici nu se poate lega la sireturi bine , si adesea se incalta invers!

+5 (33 voturi)
Dr. No
20.01.2021, 00:59:34

Maestre i-ai scos din minți. Au folosit tot ce a fost posibil ca sa ta doboare, inclusiv frauda. Au compromis definitiv principiile democratice pentru a-ti veni de hac. A fost nevoie de un sistem gigantic pentru că le-a fost și le e frica de tine. Daca reușeai și de data asta acum orașele americane erau devalizate de răzmerițe progresiste. Așa și cei cinstiți s-au debarasat de tine de dragul păcii civile. Daca vei rezista, deși mă îndoiesc, atunci e clar că destinul e de partea ta. In momentul de față sunt doua tabere ireconciliabile fata in față iar orice mijloc e justificat de acum înainte în lupta asta.

-11 (29 voturi)
Index 4.2.2
20.01.2021, 01:00:11

Bai nea Troampa, respectu se castiga nu se cerseste sau se cumpara cu vorbe goale!

+8 (30 voturi)

Vezi toate comentariile (53)

Modifică Setările