Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Doi fii ai lui „El Chapo”, inculpaţi în SUA de trafic de droguri

0
22 Feb 2019 13:31:29
Autor: News.ro
El Chapo FOTO Demotix
El Chapo FOTO Demotix

Doi fii ai traficantului de droguri Joaquin Guzman, alias "El Chapo", care se află în prezent în libertate în Mexic, au fost inculpaţi de trafic de droguri de către justiţia americană, la câteva zile după încheierea procesului tatălui lor la New York, relatează AFP.

Joaquin Guzman Lopez, alias "El Guero" (blondul), şi Ovidio Guzman Lopez, supranumit  "El Raton" (şoarecele), sunt acuzaţi că au participat la trimiterea din Mexic în Statele Unite de cocaină, metamfetamină şi canabis, potrivit actului de acuzare, dezvăluit miercuri.
 
Documentul, publicat de Departamentul american al justiţiei, era pregătit din aprilie 2018, însă a fost secretizat la cererea autorităţilor americane, ”pentru a proteja securitatea martorilor”, au precizat acestea, ”şi a nu se risca o afectare a anchetei”.
 
Singurul cap de acuzare reţinut împotriva celor doi este pasibil de închisoare pe viaţă.
 
Cei doi fii ai lui ”El Chapo” sunt consideraţi membri activi ai cartelului Sinaloa, înfiinţat împreună cu alţii de către tatăl lor, şi se află în prezent în Mexic.
 
Alţi doi fii ai narcotraficantului mexican - Ivan Archivaldo Guzman Salazar şi Jesus Alfredo Guzman Salazar - ar face parte din ierarhia organizaţiei, potrivit justiţiei americane.
 
După trei luni de proces, "El Chapo"  a fost găsit vinovat, la 13 februarie, de zece capete de acuzare reţinute împotriva sa, între care cel mai important că a condus împreună cu alţii cartelul Sinaloa din 1989 în 2014.
 
Joaquin Guzman, în vârstă de 61 de ani, riscă să fie condamnat la închisoare pe viaţă.
 
El urmează să-şi afle pedeapsa la 25 iunie.
 
Avocaţi săi au anunţat că intenţionează să facă apel.
 
Procesul a permis o incursiune în organizaţia acuzată de trimiterea în Statele Unite a sute de tone de cocaină şi alte droguri.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările