Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Donald Trump crede că doar persoanele de culoare primesc ajutor social, realitatea fiind cu totul alta

6
14 Jan 2018 02:07:12
Autor: Laurenţiu Sirbu
D. Trump semnând o declaraţie cu ocazia Zilei Martin Luther King/ Foto: EPA
D. Trump semnând o declaraţie cu ocazia Zilei Martin Luther King/ Foto: EPA

Preşedintele Donald Trump, aparent, nu era la curent cu faptul că nu toţi - în fapt, marea majoritate, a celor ce beneficiază de ajutoare sociale în Statele Unite nu sunt persoane de culoare.

În primăvara anului trecut noul preşedinte al Statelor Unite a avut o întrunire cu reprezentanţii de culoare din Congresul american. În timpul acestei întâlniri, unul dintre membrii grupului de congresmeni i-a spus preşedintelui că o reformă a sistemului de asistenţă socială ar fi în detrimentul alegătorilor săi - adăugând că, „nu toţi dintre aceştia sunt de culoare”, după cum relatează postul de televiziune NBC News.

Conform aceleiaşi surse preşedintele şi-a manifestat deschis neîncrederea în acest fapt. „Pe bune? Atunci ce sunt aceştia?”

În realitate, conform datelor statistice, aceştia erau probabil albi. Aceştia sunt principalii beneficiari ai programelor guvernamentale de asistenţă socială.

Persoanele albe, fără studii superioare, cu vârste între 18 şi 64 de ani, reprezintă principalul grup demografic ce a beneficiat de aceste programe, după cum susţine Centrul pentru buget şi Politici Publice. În raportul anual al acestui think-tank se arată că în anul 2014 peste 6,2 milioane de persoane albe, apte de muncă, au fost ridicate deasupra gradului de sărăcie, mult peste cele 2,8 milioane de persoane de culoare şi cele 2,4 milioane de persoane din minoritatea de origine latină.

Aceleaşi date sunt valabile şi pentru un alt program de asistenţă socială, Programul de Asistenţă de Suplementare a Nutriţiei - cunoscut pentru tichetele de masă, food stamps, oferite familiilor nevoiaşe. Datele arată că peste 40% dintre beneficiarii acestui program sunt persoanele albe, mult peste cei 25,7% persoane de culoare, 10,3% latini, după cum arată datele oficiale ale departamentului pentru Agricultură.

În ciuda ignoranţei evidente a liderului de la Casa Albă, reforma programelor de asistenţă socială rămâne o prioritate pentru acesta şi pentru Partidul Republican, liderii căruia au anunţat recent dorinţa de reducere a costurilor asociate cu aceste programe.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Necula Mario
14.01.2018, 02:42:10

Stiri( adevarate) , nu bazaconiile de la neAdevarul : rata somajului gloatelor de culoare din america in ultimul an ascazut la cele mai coborate niveluri in jumatate de secol ( 6.2%)...In Deceniul Pierdut( regimul neo marxist sub Obama) somajul populatiei de culoare din america era in jur de 25%...Acestea au fost stiri RELEVANTE , nu platitudinti si ineptii regurgitate de activistii de partid de la neAdevarul , cotandu0i pe sefii lor, neo marxistii americani...

+4 (4 voturi)
TITI DURU
14.01.2018, 08:52:18

Albi in America vor sa lucreze pe un salariu rezonabil,numai ca in ultimi anii regimul lu Obama a adus mina de lucru ieftina din Mexic ,accepta si jumate de salariu cit ar accepta unul alb.

+4 (4 voturi)
POLITICALLY INCORRECT
14.01.2018, 09:05:56

Trump cam afe dreptate...o gramada de cetateni americani, de origine dominicana, haitiana, dominicana su abonamente la greu la ajutoarele sociale...insa nu e frumos sa spui cu voce yare niste adevaruri evidente...

+5 (5 voturi)
Biroul National de Cenzura
14.01.2018, 09:52:44

Președintele știa bine, numai că era vorba de procente.

+3 (3 voturi)
Ivan Turbinca
14.01.2018, 11:42:26

Ce crede Trump e una,situatia reala e alta.Fiecare al cincilea american(culoarea nu importa)din fericita America,este asistent social.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările