Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Donald Trump, discurs sumbru la Muntele Rushmore, cu ocazia Zilei Naţionale a SUA: cultura de anulare, însăşi definiţia totalitarismului

30
4 Jul 2020 20:24:56
Autor: Cristina Ene
Celebrarea Zilei Naţionale a SUA la Muntele Rushmore FOTO EPA-EFE
Celebrarea Zilei Naţionale a SUA la Muntele Rushmore FOTO EPA-EFE

Preşedintele american Donald Trump a ţinut vineri, înaintea Zilei Naţionale a SUA , la muntele Rushmore, în care sunt sculptaţi patru fondatori ai naţiunii americane, un discurs sumbru care a avut în centru referinţa la o „revoluţie culturală a stângii”, care ameninţă să rescrie istoria SUA şi să-i elimine moştenirea, relatează Washington Post.

Donald Trump a vorbit în faţa a câtorva mii de oameni care s-au strâns la Muntele Rushmore, în Dakota de Sud, pentru celebrarea Zilei Naţionale a SUA, un eveniment oficial organizat de Casa Albă. Înainte sosirea preşedintelui în Dakota de Sud, Kimberly Guilfoyle, prietena fiului său Donald Trump Jr., parte din echipa de campanie a lui Trump, a fost confirmată cu coronavirus. Participanţii nu au respectat măsuri de distanţare socială şi au stat pe scaune apropiate între ele.
 
Numindu-i pe cei patru predecesori sculptaţi pe muntele din spatele său, George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln şi Theodore Roosevelt, Donald Trump a declarat că moştenirea lor se află sub asaltul protestatarilor care au vandalizat şi dat jos statui. Preşedintele american a denunţat nu doar protestatarii violenţi şi vandalii, ci şi mişcarea socială care a determinat manifestaţiile în masă după moartea afro-americanului George Floyd în custodia poliţiei.
 
„Ideologia radicală care ne atacă ţara înaintează sub bannerul justiţiei sociale. Însă în fapt vrea să  demoleze justiţia şi societatea deopotrivă. Vrea să transforme justiţia într-un instrument de diviziune şi răzbunare şi să facă din societatea noastră liberă un loc al represiunii, dominaţiei şi excluderii. Ei caută să ne reducă la tăcere, dar nu o vom permite.
 
Preşedintele a avertizat asupra „mulţimii furioase” care a determinat un „val de violenţe” şi care apelează la „cultura de anulare” ca o armă pentru intimidarea şi dominarea adversarilor politici într-un mod asemănător totalitarianismului şi, de fapt, „însăşi definiţia lui”.
 
El a vorbit de o „campanie nemiloasă” de rescriere a istoriei, a distrugerii valorilor americane, defăimării eroilor şi îndoctrinării copiilor.
 
„Cei care vor să ne şteargă moştenirea îşi doresc ca americanii să-şi uite spiritul mândru şi marea noastră demnitate, astfel încât să nu mai fim capabili să înţelegem cine suntem sau destinul Americii.
Ei caută să destrame convingerile, cultura şi identitatea care au făcut din America cea mai vibrantă şi tolerantă societate din istoria planetei”, a spus Trump anunţând la final că va semna un ordin executiv pentru crearea unui monument dedicat „uriaşilor trecutului nostru”.
 
„Copiii sunt învăţaţi la şcoală să-şi urască ţara şi să creadă că bărbaţii şi femeile care au pus bazele ei nu sunt eroi, ci ticăloşi”, a spus Trump.
 
„Această viziune radicală asupra istoriei americane este o reţea de minciuni”, a adăugat el. 
 
Manifestanţi amerindieni au protestaţi faţă de confiscarea pământurilor băştinaşe, spectacolului de artificii care poate stârni incendii de vegetaţie şi contamina apa, dar şi adunării unui număr mare de oameni în lipsa măsurilor de siguranţă sanitară. Aceştia au fost dispersaţi inainte de eveniment.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

bucurestean victor
4.07.2020, 21:21:03

Un discurs memorabil pentru unitatea Americanilor! In care au fost pomeniti si mari figuri alre fenomenului numic America, cum ar fi Martin Luther King, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Rosa Parks, Mohamad Ali, si alte figuri majore de culoare ale culturii Americane. Independenta Americii este un moment crucial in istoria drepturilor Omului, pe care chinezii comunisti, cu toata istoria lor cea lunga, inca nu l-au avut.

+7 (21 voturi)
nae
4.07.2020, 22:16:50

Trump are un fix cu " măreața lui țară, màreața capitală" mărețul Trump Tower și bineînțeles mărețul președinte, indiscutabil . Totuși pe acolo mai sunt niște jeguri de indieni prin rezervații și care pe vremuri dețineau ( absolut ilegal) tot terenul din măreața noastră țară, nuu ? Au fost aduși apoi niște jigodii ( colorate) în lanțuri , care acum răcnesc pe toate drumurile că " împăratul e gol" și totul e un fals ; America a fost construită de fapt de clasa muncitoare americană sub conducerea înțeleaptă americană care a urmărit doar sfântul profit și atâta tot. Niște jeguri de neomarxiști își permit acum să spună asta fără pic de rușine. Acum conducerea înțeleaptă americană a descoperit profitul ( maxim) peste mări și țări și a lăsat " măreața noastră țară " pradă foamei și haosului. Trump e acum în aceeași categorie cu " pretinul" Kim : comandă monumente și festivități, dar majoritatea sunt cu foamea în gât !

-5 (25 voturi)
Mihai Giurgiuveanu
5.07.2020, 01:48:24

Nae, trecutul nu mai poate fi schimbat, iar filipica dumitale este exagerata. A-l asemui pe Trump cu Kim este absurd. Sau poate nu stii situatia din Coreea de Nord. Si textul zeflemitor cu clasa muncitoare reprezinta poate ceea ce iti amintesti de la invatamantul politic din "epoca de aur" din Romania. Urmasii negrilor sclavi au acum toate drepturile, ca orice alt cetatean american. Ba chiar au si lucruri in plus, preferinta la angajari, locuri rezervate la universitati, burse. Si situatia ndienilor americani sau a nativilor americani, cum sunt numiti acum, este pusa pe bazele unui tratat de beneficii si drepturi. Nicio societate nu e perfecta, nici cea americana, dar daca comparam situatia din US cu situatia din alte state, de pilda din Rusia sau China, America este o tara democratica, in adevaratul sens al cuvantului.

+9 (19 voturi)
OmTacut
4.07.2020, 23:08:40

"Marea revolutie proletara culturala" din USA face victime in fiecare zi si cei de la Antifa, BLM, si alte kkt-uri de extrema stanga se aseamana pana la perfectiune cu cei care au masacrat cultura si istoria Chinei la ordinul lui Mao Tze Dung. Link: https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/marea-revolutie-culturala-proletara-a-lui-mao-zedong-50-de-ani-de-la-teroarea-rosie

+8 (18 voturi)
Mihai Giurgiuveanu
5.07.2020, 01:50:26

Subscriu.

+2 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (30)