Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Donald Trump trece de la acuzaţii la ameninţări împotriva Twitter

3
27 May 2020 15:31:24
Autor: Ion Gaidau
Preşedintele american Donald Trump FOTO EPA-EFE
Preşedintele american Donald Trump FOTO EPA-EFE

Donald Trump a ameninţat miercuri cu reglementarea sau închiderea reţelelor de socializare, după ce Twitter a semnalat cu o zi înainte că două dintre mesajele preşedintelui american sunt „înşelătoare”, relatează AFP.

„Republicanii au sentimentul că platformele reţelelor de socializare cenzurează total vocile conservatoare. Noi le vom reglementa sever sau le vom închide, pentru a nu permite ca un asemenea lucru să se repete”, a scris Trump pe Twitter.

Anterior, liderul de la Casa Albă a acuzat Twitter de „amestec” în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, programate să aibă loc pe 3 noiembrie.

Marţi, Twitter a pus menţiunea „verificaţi faptele” la două mesaje în care Trump susţinea că votul prin corespondenţă este „fraudulos”.

„Aceste mesaje conţin informaţii care pot induce în eroare cu privire la procesul de vot şi au fost semnalate pentru a oferi un context suplimentar despre votul prin corespondenţă. Decizia a fost luată în acord cu abordarea pe care am prezentat-o mai devreme în cursul lunii”, a explicat un purtător de cuvânt al platformei de microblogging Twitter.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ncita Co
27.05.2020, 16:15:57

Mda, prin 2016 parcă amenința că acei “second amendment people” adică acei băiețași care se simt mari numai dacă ies cu puștile la vedere vor face ordine dacă alegerile nu sunt “cum trebuie”. Acum probabil că “first amendment people” vor face scandal și le vor da bobârnace acelor “second amendment people”. Cu toți judecătorii conservatori numiți pe repede înainte cu tot, nu vor putea să scoată inepțiile urangutanului basma curată.

0 (2 voturi)
Ncita Co
28.05.2020, 06:11:26

Această campanie de alegeri este deja cea mai urâtă din istoria statelor. Se joacă lucruri grele care vor avea repercursiuni zeci de ani de acum în colo. Republicanii nu au șanse și recurg la joc murdar. Se pregătește deja terenul prin Fake News cu rafală rapidă pentru a nu putea să păstreze poporul atenția. Mânăreli cu votul din partea republicanilor, acuzații. Urangutanul va fi scos cu forța de la casa albă. Partidul republican se va dezbina complet în doi trei ani. Deja aproape că era dezbinat înainte de 2016. Dar, în primul rând, ultimii 4 ani au scos la suprafață elementele virulente ale conservatismului. Deplorabilii sunt tot deplorabili și după ce republicanii au câștigat alegerile în 2016. Așa vor fi mulți ani de acum în colo. Ce au reușit să facă “idioții satului” suporterii urangutanului este că au energizat democrații. Și democrații au multe pârghii de a menține democrația. Biden va fi un președinte normalizator. Are mult de lucru la restabilirea organismelor democratice din state. Probabil că se va lăsa cu unul sau câteva noi amendamente la constituție pentru a face imposibil să mai ajungă un cretin la casa albă vreodată. Va fii un val albastru măreț în noiembrie 2020. Trumpalacii se vor înneca. Important este să vedem ce fel de democrat va urma după Biden. În special este important ca unul/una mai tinerel/tinerică să ajungă președinte astfel încât să poată să jongleze problemele din viitor care se preconizează mai mari ca de obicei. Următoarea pandemie se poate să fie in mai puțin de 10 ani. Apoi, restabilirea consensului cu aliații, infrastructură, housing, balansarea producției locale, etc.

Kongo-Müller
28.05.2020, 11:22:08

Caligula nu suporta sa fie contrazis sau chiar criticat ! Visul lui este Cenzura maxima ! Ceva asemanator cu presa din Coreea de Nord, unde "cel mai bun prieten al sau" este zilnic pe prima pagina in presa si minimum 8 ore la TV.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările