Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Donald Trump a vorbit la telefon cu Vladimir Putin: „Aştept cu nerăbdare o relaţie puternică şi de durată cu Rusia şi poporul său“

100
15 Nov 2016 03:27:10
Autor: George-Andrei Cristescu
Graffiti Donald Trump si Vladimir Putin in Vilnius FOTO AP
Graffiti Donald Trump si Vladimir Putin in Vilnius FOTO AP

Preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele ales al Statelor Unite Donald Trump au purtat o conversaţie telefonică în cadrul căreia au stabilit că vor lucra pentru o „cooperare constructivă“, inclusiv cu privire la combaterea terorismului, a anunţat luni Kremlinul, potrivit Reuters.

În primul lor apel telefonic după ce Trump a câştigat alegerile din 8 noiembrie, cei doi au fost de acord să "canalizeze" relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite ale Americii şi să "combine eforturile de combatere a terorismului internaţional şi a extremismului".

"Importanţa creării unei baze solide pentru relaţiile bilaterale a fost subliniată, în special prin dezvoltarea componentei comercial-economice", a precizat Kremlinul în declaraţia sa.

Aceasta a adăugat că ţările ar trebui să "revină la cooperarea pragmatică, reciproc avantajoasă, care ar aborda interesele ambelor ţări, precum şi stabilitatea şi siguranţa în întreaga lume".

Echipa lui Trump a emis o declaraţie spunând că Putin l-a sunat pe Trump pentru a-i transmite felicitări. Potrivit declaraţiei, Trump i-a spus lui Putin că ”aşteaptă cu nerăbdare o relaţie puternică şi de durată cu Rusia şi poporul său”.

Cei doi vor menţine contactul prin telefon şi vor încerca să se întâlnească în persoană, se menţionează în declaraţie.

Trump îl va înlocui pe preşedintele Barack Obama pe 20 ianuarie. Relaţiile lui Obama cu Putin au devenit tensionate din cauza unor probleme care includ Siria şi Ucraina.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

(M)asini(U)tilaje(I)nstalatii(E)lectrice trolilor
15.11.2016, 09:38:43

De-abia astept sa vad trolii rusi, pro-rusii si ceilalti... comentatori anti-americani cum isi vor exprima bucuria la acest articol. O sa vedeti voi prietenie ruso-americana cand mi-oi vedea eu ceafa.

+1 (35 voturi)
Romanul
15.11.2016, 09:47:29

Lumea asta mai exista pentru că au fost conducători care nu au avut mintea ta.

+5 (35 voturi)
Ionel Marcu
15.11.2016, 09:55:48

Turby, vorbești urât de tovarășii M Cristian, Goicea, Gh. Americanski, Purchell și încă vreo cinci, se poate! Nu fac decât să se vândă Rusiei, ca niște trădători și prostituați ce sunt și să-i mănânce banii tot mai puțini pe care aceasta îi are, deci în acest fel sabotează Rusia. Cu cât e mai proastă situația în Rusia cu atât e mai bine în restul lumii, inclusiv la noi. Tocmai am citit că numai la Ekaterinsk sunt deja 27.000 HIV pozitiv depistați. Le urez 100 de milioane! Or fi și ăștia de mai sus printre ei, nu văd cum un român sănătos ar putea fi prorus.

-1 (35 voturi)
mircea georgescu
15.11.2016, 09:52:08

Poate vom avea parte de un razboi rece, mai cald! Conteaza foarte mult si consilirerii!

+6 (6 voturi)
Mata
15.11.2016, 10:01:22

Lasatio morta ca si Obama la fel a facut la inceput, pana la urma fiecare isi va urmari interesele si acolo unde interesele nu se potrivesc e bine, unde nu se potrivesc se vor ciocni. Pentru Europeni nu e bine nici intr-un caz nici cu americosi nici cu rusii, europa e la mijloc si atat americanii cat si rusii trag de ea, pana cand europeanul nu va constientiza ca trebuie sa se adune intr-o singura putere vom trai hartuiti din ambele barti, pentruca realist vorbind atat rusilor cat si americanilor li se rupe de europa evident ca eii se gandesc in primul rand la natiunile lor la propriul comfort si propria prosperitate.

+7 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (100)