Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Donald Trump, testat pozitiv cu Covid-19 cu trei zile înainte de dezbaterea cu Joe Biden din campania electorală. Cine face dezvăluirea

1
2 Dec 2021 08:07:02
Autor: Călin Gavrilaş
Donald Trump - arhiva foto
Donald Trump - arhiva foto

Fostul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, ar fi fost testat pozitiv cu COVID-19 cu trei zile înainte de prima dezbatere cu Biden din campania pentru Casa Albă.

Donald Trump a fost testat pozitiv cu trei zile înainte de prima sa dezbatere cu Joe Biden, în lupta pentru Casa Albă. Dezvăluirea îi aparţine lui Mark Meadows, al patrulea şi ultimul şef de cabinet al fostului preşedinte, arată The Guardian.
 
„The Chief's Chief”, memoriile scrie de Mark Meadows vor fi publicate săptămâna viitoare, iar capitolul referitor la testarea pozitivă cu COVID-19 a preşedintelui Trump, înainte de confruntarea cu Biden vine la un an după apariţia primelor speculaţii cu privire la faptul că preşedintele s-a dus infectat la acea dezbarete (29 septembrie, Cleveland).
 
Administraţia Trump a anunţat oficial pe 2 octombrie că familia prezidenţială a fost confirmată cu COVID-19.
 
Într-o declaraţie făcută miercuri, Trump a numit afirmaţiile lui Meadows „Fake News", susţine The Guardian.
 
Meadows scrie că rezultatul pozitiv al lui Trump a fost confirmat pe 26 septembrie şi a fost „un şoc pentru o Casă Albă care tocmai a organizat o ceremonie triumfătoare rose garden pentru candidata la Curtea Supremă Amy Coney Barrett”. 
 
Vestea pozitivării a fost primită de Trump în timp ce  zbura cu Marine One. "Opriţi-l pe preşedinte să plece. Tocmai a fost testat pozitiv pentru Covid", ar fi anunţat medicul de la Casa Albă.
 
"Domnule preşedinte", a spus Meadows, "Am o veste proastă. Aţi fost testat pozitiv pentru Covid-19." Replica lui Trump,menţionată în carte, ar fi fost: "rimează cu «Oh, scuipat, trebuie să mă baţi cu camionul»".
 
Testul pozitiv ar fost făcut cu un kit, model mai vechi. De aceea, testul preşedintelui s-a repetat cu "sistemul Binax”, iar rezultatul a fost negativ. "Mulţumesc lui Dumnezeu", ar fi afirmat trump, care a apreciat că-şi poate continua activitatea.
 
Cu toate acestea, publicului nu i s-a spus despre testele preşedintelui. Casa Albă nu a spus niciodată că Trump a fost testat pozitiv şi apoi negativ cu trei zile înainte de dezbatere.
 
„Faţa lui, cel puţin în cea mai mare parte, îşi recăpătase nuanţa obişnuită de bronz uşor, iar pietrişul din glasul său dispăruse. Dar cearcănele de sub ochii lui se adânciseră. În timp ce intram în locaţie în jurul orei cinci seara, puteam spune că se mişca mai încet decât de obicei. Mergea ca şi cum ar fi cărut puţină greutate în plus pe spate”, scrie Meadows despre cum arăta preşedintele în ziua dezbaterii cu Biden.
 
Gazda, Chris Wallace de la Fox News, a declarat ulterior că Trump nu a fost testat înainte de dezbatere pentru că a ajuns târziu. Organizatorii, a spus Wallace, s-au bazat pe sistemul de onoare.
 
Trei zile mai târziu, pe 2 octombrie, Trump a anunţat prin tweet că el şi soţia sa, Melania Trump, sunt pozitivi.
 
 
Citeşte şi: 
 
Procesul lui Ghislaine Maxwell. Pilotul miliardarului defunct Jeffrey Epstein, dezvăluiri despre oaspeţii avionului „Lolita Express”
 
Studiu CIA despre relaţionarea lui Donald Trump cu comunitatea americană de informaţii: „Un succes limitat”
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
2.12.2021, 21:03:17

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările