Economia SUA, gripată. Ce măsuri anunţă Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pre;edintele SUA, Donald Trump
Pre;edintele SUA, Donald Trump

La începutul săptămânii economia SUA pare să de-a semne de oboseală, indicatorii fiind cel puţin îngrijorători. Pentru preşedintele Donald Trump, această situaţie are potenţiale repercursiuni politice pentru că starea economiei este principalul sau argument de realegere.

Bursă newyorkeză a înregistrat în două rânduri ieri, căderi atât de mari, încât a fost activat un mecanism de stopare, pentru a calmă pieţele.

 Una dintre cauze este dispută ruso-saudită, care a dus la scăderea preţului ţiţeiului cu circa 25%, cea mai mare scădere de la începutul anilor 90. Preşedintele Trump şi-a petrecut weekendul la proprietatea să din Florida, dar mesajele sale pe Twitter dau la iveală nelinişte, cu privire la starea economiei. Câteva dintre mesaje au încercat şi ele să calmeze pieţele, arătând că scăderea preţului petrolului e o veste bună pentru economie. Dar efectul nu a fost cel scontat. Apoi, el a acuzat presă că se ocupă prea mult de coronavirus, susţinând că o face doar pentru a-l lovi politic.

Reducere a impozitelor salariale

Şeful Casei Albe a anunţat luni că doreşte să ia măsuri „de mare amploare“ pentru a relaxa economia americană. Liderul administraţiei de la Washington s-a referit în special la „o posibilă reducere a impozitelor salariale“ care trebuie discutată cu responsabilii Congresului. „De asemenea, vom vorbi despre un ajutor pentru persoanele care sunt plătite cu ora“, a spus el într-o conferinţă de presă la Casa Albă a echipei care coordonează răspunsul american la epidemie. 

Trump a spus cp măsurile  „ vor fi majore“ şi „de mare amploare“. Donald Trump i-a invitat pe patronii celor mai mari bănci americane la o reuniune, astăzi, la Casa Albă, potrivit unor surse bancare. La rândul său, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a recunoscut luni seară într-o scrisoare adresată membrilor camerei inferioare a Congresului SUA că este „evident că noi măsuri parlamentare devin urgent necesare“. 

Ţinând cont însă de „informaţiile potrivit cărora administraţia Trump are în vedere noi măsuri de reducere a impozitelor pentru marile companii afectate de coronavirus“, Nancy Pelosi şi-a reiterat apelul de a se acorda „prioritate sănătăţii şi securităţii muncitorilor americani în faţa intereselor companiilor“.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite