Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

„El Chapo“ a fost transferat într-o închisoare din care nu a evadat nimeni până acum

5
20 Jul 2019 12:51:32
Autor: News.ro
„El Chapo“ FOTO AFP
„El Chapo“ FOTO AFP

Narcotraficantul mexican Joaquin Guzman, alias „El Chapo“, care ispăşeşte o condamnare la închisoare pe viaţă, a fost transferat, vineri, într-un penitenciar de maximă siguranţă din Colorado, relatează Reuters.

„Putem confirma că Joaquin Guzman este în custodia Biroului Federal al Închisorilor la penitenciarul de maximă siguranţă din Florence, Colorado“, a anunţat administraţia SUA a penitenciarelor.

Închisoarea în care a fost transferat „El Chapo“ este cunoscută ca fiind „Alcatrazul Munţilor Stâncoşi“. În penitenciar se află aproape 400 de deţinuţi şi de la inaugurare, în 1994, nu s-a înregistrat nicio evadare.

Guzman a evadat de două ori din închisori de maximă siguranţă din Mexic. În urma celei de a treia arestări, în 2016, la şase luni după o evadare spectaculoasă din închisoare, printr-un tunel, el a fost extrădat, în ianuarie 2017, către Statele Unite.

„El Chapo“ a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă şi la o pedeapsă suplimentară de 30 de ani de închisoare de către un tribunal de la New York.

El a fost găsit vinovat, în februarie, de către un juriu federal american, de faptul că a introdus în Statele Unite tone de cocaină, heroină şi marijuana, pe când conducea cartelul Sinaloa, una dintre organizaţiile criminale cele mai violente din Mexic. „El Chapo“ a fost găsit vinovat de zece capete de inculpare, în urma unui proces de trei luni care a permis să se afle un pic mai mult despre amploarea traficului pe care-l conducerea între Mexic şi Statele Unite.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Senza Nome
20.07.2019, 14:26:09

Ce fata de muncitor necalificat are "El Chapo" asta!

Goguţă
20.07.2019, 16:38:16

El Chapo“ a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă şi la o pedeapsă suplimentară de 30 de ani de închisoare Deja este ridicol, si dupa ce isi termina pedepsa pe viata ,mai face inca 30 de ani ? Nu era mai simplu si mai ieftin sa fie condamnat la moarte ?

Francisco Borracho
21.07.2019, 10:52:52

Nu poate fi condamnat la moarte, asta e condiția extrădării din Mexic in SUA. Mexicanii nu executa deținuți, au depășit de mult faza asta. Joaquin Guzman Loera e mexican nu e gringo si multă lume in Mexic a manifestat împotriva extrădării lui. E vazut acolo, mai ales in Sinaloa, un fel de Francisco Villa (Pancho Villa) care a fost si el un bandit, revoluționar la vremea lui. E de știut ca El Chapo a dus o lupta teribila contra celor care rapeau persoane in Mexic in special contra Los Zetas. Aceștia si hotii de masini sfârșeau cu capetele tăiate si afișe pe piept ,,sequestradores” . Am amintiri si poze teribile din perioada 2008-2009 cand am locuit in Sinaloa. In plin război intre cartelul din Sinaloa si Beltran Leyva, Los Zetas si Familia Michoacana de cealalta parte. In plin război Afghan acolo in Mexic mureau de 3-4 ori mai multi oameni in lupta intre carteluri. El Chapo a fost fara doar si poate un traficant de droguri si criminal dar cel putin te simțeai in siguranța acolo in Sinaloa fata de regiunile unde acționau Los Zetas. Imi aduc aminte de o faza celebra in Mazatlan Sinaloa cand unui traficant de droguri local i s-a furat Jeepul din fata restaurantului unde mânca. A dat ordin sa fie prins hoțul i-a taiat capul si i l-a pus le piept cu o pancarta ,, hot de mașini”. De prisos sa spun ca nu mai fura nimeni masini in Mazatlan dupa aia. El Chapo intra in restaurante si cerea clienților sa stea inauntru doua ore (pana mânca el) cu celularele pe masa, si le crea sa comande ce vor ei in timpul asta, el achita toate notele de plata. Zilnic mureau acolo intre 10 si 20 de traficanți acolo in Sinaloa in luptele dintre carteluri, dar aveau grija sa lase mesaje pe cadavre ,, No mataron al inocentes”. De asemenea Sinaloa era unul din locurile unde polițiștii nu te hărțuiau. Polițiștii in Mexic erau mult mai periculoși decât narcosii, ziua erau polițiști noaptea rapeau persoane cu pistolul din dotare. Încercau sa ii omoare pe narco traficantes doar sa pună mana pe business asa ca El Chapo a creat grupul Mata Policias care plăteau prime pe cap de polițist omorât, cei mai vânați fiind Los Federales.

Gabriel Gabriel
21.07.2019, 10:29:24

Sa ajungi coleg de celulă cu mustață caruatu' din Teleorman.

Gabriel Gabriel
21.07.2019, 10:30:14

* mustață cariatu'