Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Elon Musk speră că în 2022 vor putea fi testate primele microcipuri pe oameni: „Progresele se vor accelera. Conversaţiile nuanţate cu maimuţele sunt dificile”

5
8 Dec 2021 15:14:36
Autor: Cristina Ene
Elon Musk FOTO EPA-EFE
Elon Musk FOTO EPA-EFE

Elon Musk a anunţat luni pe Twitter că probabil în 2022 compania sa Neuralink va testa primele cipuri pe oameni iar acestea vor fi destinate iniţial persoanelor care suferă de paralizii provocate de leziuni ale maduvei spinarii, relatează Insider.

Compania de inferfaţă neuronală  Neuralink, cofondată de Musk în 2016, lucrează la cipuri care să înregistreze şi să stimuleze activitatea cerebrală, fiind destinată persoanelor paralizate din cauze neurologice sau cu leziuni ale măduvei spinării.
 
Musk a estimat un nou orizont de timp pentru implantarea acestor cipuri la oameni la evenimentul WSJ  CEO Council Summit, într-un interviu transmis live.
 
„Neuralink funcţionează bine la maimuţe iar în acest moment facem foarte multe testări pentru a ne asigura că este sigur şi stabil şi că dispozitivul poate fi îndepărtat în siguranţă. Sperăm că vom putea face asta pe primii subiecţi umani - care vor fi persoane cu leziuni severe ale măduvei spinării precum cele cu tetraplegie (paralizia mâinilor şi picioarelor) anul viitor, după aprobarea FDA”, a spus Musk.
 
El a precizat că standardele Neuralink de implantare a dispozitivului sunt semnificativ mai înalte decât cerinţele FDA.
 
Musk a făcut anunţul şi pe Twitter: „Progresele vor fi accelerate când vom pune aceste dispozitive la oameni anul viitor (pentru că e dificil de purtat conversaţii nuanţate cu maimuţele)”.
 
Microcipul prevăzut a fi încorporat în craniu are dimensiunea unei monede şi este conectat la creier prin intermediul unor fire de 20 de ori mai subţiri decât firul de păr, echipate cu circa 1.000 de electrozi.
 
Musk a decalat de mai multe ori orizontul de timp pentru implantarea acestor cipuri la oameni, cel mai recent la începutul anului când a estimat testarea tehnologiei la oameni până la sfârşitul lui 2021. În 2019, Musk promitea că testarea va începe până la finele lui 2020.
 
În aprilie, Neuralink a publicat un clip unde apărea o maimuţă ce juca un joc video cu ajutorul dispozitivului cerebral.
 
Neuralink a strâns în iulie 205 de milioane de dolari pe care a promis să le folosească pentru dezvoltarea unui implant cerebral care să ajute persoanele paralizate complet să controleze dispozitivele electronice cu ajutorul minţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

snake
8.12.2021, 15:39:40

asa mai baiatule,baga boala si mai tare in ei! sa vezi acuma teorii si paratrasnete. :))))))))

+1 (3 voturi)
Brave.com
9.12.2021, 00:20:59

Asta e realitatea intr-o tara in care peste 90% cred că dinozaurii au trăit doi câte doi pe arca lui Noe, că lumina din galaxiile îndepărtate a fost creată în drum spre pământ și că primii membri ai speciei noastre au fost făcuți din lut și suflare divină, într-o grădină cu un șarpe vorbitor de mâna unui zeu invizibil.

+1 (1 vot)
Radu Mircea
8.12.2021, 16:59:13

Oare nu se gaseste unul sa bage un microcip in el.Asa cum folosea Ilarion Ciobanu in ,,Ustensila,, aia de la 1877,ce o folosea in flmul cu:,,Petrolul...

-3 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
8.12.2021, 23:47:50

Comentariu considerat abuziv.

Taranul Vasile
8.12.2021, 17:37:00

Pai asta nu o sa interfere cu nanobotii din vaccin? Or sa mai prinda 5G sau o trebui sa ma urc pe varful dealului?

+1 (1 vot)
Modifică Setările