Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Expert american: „Vom purta măşti de protecţie ani buni de acum încolo“

3
9 Jul 2020 10:50:17
Autor: Viorica Marin
FOTO Mediafax/Alexandru Dobre
FOTO Mediafax/Alexandru Dobre

Experţii în sănătate nu vor cere oamenilor să renunţe la măşti prea curând. Ei cred că vom trăi câţiva ani buni obligaţi să purtăm mască şi să respectăm o anumită distanţare socială, spune Eric Toner, expert medical.

Comparând noul coronavirus cu gripa sezonieră, cercetătorul crede că până când va exista un vaccin, cea mai bună apărare este păstrarea distanţei sociale şi purtatul măştilor.
 
De altfel, în octombrie 2019, Eric Toner şi o echipă de cercetători au realizat o simulare de pandemiei la New York, parcurgând diverse scenarii despre modul în care locuitorii, autorităţile şi operatorii economic privaţi ar reacţiona la o asemenea ameninţare, scrie foxnews.com. 
 
Un lucru important evidenţiat de studiu a fost că acoperirea feţei este o apărare vitală împotriva răspândirii virusului.
 
Eric Toner consideră că răspândirea COVID-19 nu va încetini în SUA sau oriunde în lume, chiar dacă statele încep să se redeschidă treptat.
 
„Nu va fi nicio pauză vara asta şi va fi un val mare în toamnă. Este clar că avem o creştere semnificativă a cazurilor în vară, iar situaţia vor continua. Şi va continua până când vom reaplica restricţiile”, a spus cercetătorul.
 
Comparând noul coronavirus cu gripa sezonieră, cercetătorul crede că până când va exista un vaccin, cea mai bună apărare este păstrarea distanţei sociale şi purtarea măştilor: „Cred că vom trăi câţiva ani buni obligaţi să purtăm mască şi să respectăm o anumită distanţare socială. Este destul de simplu. Dacă îţi acoperi faţa, atât pentru tine, cât şi pentru cei cu care interacţionezi, riscul de transmitere scade”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Navrapascu Vasile
9.07.2020, 13:16:16

"Toti patitu-i priceput...."

0 (2 voturi)
Pontus Euxinus
9.07.2020, 14:07:01

Sa purtati voi masti inca 30 de ani de acum incolo, si drept recompensa veti fi ingropati tot cu masca pe figura Oamenii sunt liberi, nu sunt animale sa-i inchizi in case si sa va bateti joc de ei pe unde au voie sa mearga, desenandu-le sageti pe trotuare si in magazine ! Purtatul mastii (care NU va protejeaza de infectii virale _ ESTE MENTIONAT la WARNING, pe ambalajul mastii, cand o cumparati, verificati singuri) este doar un semn de SUPUNERE , arata cine-i sheep si cine nu

-1 (1 vot)
Nici nu stiu
9.07.2020, 23:09:03

Pontus Euxinus "Oamenii sunt liberi, nu sunt animale sa-i inchizi in case si sa va bateti joc de ei pe unde au voie sa mearga, desenandu-le sageti pe trotuare si in magazine !" Dacă acești oameni ar fi avut discernământ nu ajungeam la pandemie. Voi, cei care gândiți superficial ne-ați adus pandemia pe capul nostru.

Modifică Setările