Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Fauci avertizează că simptomele de Covid-19 pot fi resimţite timp de până la nouă luni de la infectare

28
25 Feb 2021 07:13:18
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Datele sugerează că simptomele de Covid-19 pot să fie resimţite de persoanele care au contractat boala până la nouă luni de la infectare, a declarat, miercuri, consilierul medical şef al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, relatează CNBC.

Cercetătorii Universităţii din Washington au constatat recent că 30% dintre pacienţi au declarat simptome o perioadă de până la nouă luni, a spus Fauci reporterilor în timpul unui birefing la Casa Albă.

Între aceste simptome se află oboseală, dificultăţi de respiraţie, tulburări de somn şi altele, pe parcursul multor luni.

Simptomele ”Covidului de lungă durată”, numite de cercetători Sechele post-acute ale Covid-19 (Post-Acute Sequelae of Covid-19 sau PASC) pot apărea ”cu mult după” infectare, iar gravitatea poate varia de la uşoară la ”incapacitate”, a mai spus Fauci, care este şi director al Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase şi Alergii.

”Magnitudinea problemei nu este cunoscută pe deplin”, a explicat acesta, adăugând că PASC a fost observată la persoane care nu au avut nevoie spitalizare şi la oameni care au avut simptome care nu au făcut parte din infecţia iniţială.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Tomescu Tom
25.02.2021, 07:29:55

Păi dacă te infectezi de 3 ori în 9 luni ... de unde mai știi .. cărei infecții îi aparțin simptomele ???? .. :))))

-6 (8 voturi)
Davide Isa
25.02.2021, 08:25:22

Ei, si tu, acuma... Ce intrebari sunt astea?! Ei sunt "esperti", ei "stiu" cel mai bine, ca doar de-aia apar zilnic, in toata propaganda mass-media, din toata lumea. Si nu au niciun fel de interes sa minta, nu au legaturi nici cu industria farma, nici cu banii lor, nici cu finantari, nici cu sporizari. Sunt oameni cinstiti, cu studii, care se gandesc numai la sanatatea oamenilor si la binele comun.

-1 (3 voturi)
Sorin Farmache
25.02.2021, 09:36:50

Vezi ca ironizand "espertii" ataci naratiunea neocomunista promovata de ziarul Adevarul si asta se pedepseste cu un car de minusuri si cu un cor de injuraturi.

-7 (9 voturi)
Sorin Farmache
25.02.2021, 09:50:30

M-au si detectat cei din redactie. Le-a trebuit cateva minute ca sa-si mobilizeze clonele.

-5 (7 voturi)
Sorin Farmache
25.02.2021, 10:03:00

Fauci este finatatorul laboratorului din Wuhan de unde zic multi ca a pornit "pandemia" atat de folositoare guvernului mondial de la Davos. Adevarat e ca zic multi dar nu filo chinezii de la OMS.

-5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările