Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

FBI a prins un bărbat care a evadat acum aproape 50 de ani, cu ocazia înmormântării bunicii sale

7
14 Nov 2020 10:48:11
Autor: Ion Gaidau
FOTO Twitter @FBI
FOTO Twitter @FBI

Poliţia federală americană (FBI) a anunţat vineri că a prins un deţinut care se ascundea de autorităţie încă din 1971, când evadase în timpul înmormântării bunicii sale.

Leonard Moses ispăşea acum 49 de ani o pedeapsă de închisoare pe viaţă după condamnarea sa, în 1968, pentru uciderea unei locuitoare din Pittsburgh, transmite AFP, potrivit BFM TV, care citează un comunicat al FBI.

După asasinarea liderului luptei pentru drepturi civice Martin Luther King, mai mult revolte au izbucnit în acest oraş din nord-estul ţării, iar Leonard Moses a aruncat, împreună cu nişte camarazi, cocteiluri Molotov asupra unei case.

Mary Alpo, care locuia în acea casă, a murit sub efectele cumulate ale arsurilor şi ale unei pneumonii.

Condamnat la închisoare pe viaţă în acest caz, Leonard Moses a reuşit să evadeze cu ocazia înmormântării bunicii sale, în 1971.

Găsit datorită ADN-ului

După evadare, condamnatul şi-a refăcut viaţa sub numele de Paul Dickson. A lucrat, cel puţin începând din 1999, ca farmacist în statul Michigan, precizează FBI.

În 2016, FBI şi-a reluat ancheta. Astfel, i-a interogat din nou pe apropiaţii săi, a oferit o recompensă şi a pus la dispoziţie un număr special pentru a primi informaţii pe acest subiect.

În pofida a peste 2.000 de informaţii adunate, „nu am reuşit să îl localizăm şi să îl prindem pe Leonard Moses”, a declarat Michael Christman, un responsabil al FBI.

Însă, la începutul anului, el a fost arestat şi inculpat în Michigan în cadrul unei anchete separate, despre care FBI a refuzat să dea detalii.

Documente judiciare arată însă că un anume Paul Dickson, născut în 1949, a fost inculpat în aprilie în acest stat pentru fraudă şi prescrierea ilegală de substanţe controlate. În cadrul acestei proceduri, amprentele sale digitale au fost introduse într-un sistem informatic local, apoi au fost verificate şi printr-o bază de date federală.

Leonard Moses a fost arestat joi, fără incidente, la Grand Blanc, Michigan. El urmează să fie transferat spre Pennsylvania „pentru a fi adus în faţa justiţiei”, a precizat Christman.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Adrian Foangǎ
14.11.2020, 11:00:24

A reusit sa se ascunda 50 de ani, si s-a dat de gol cu niste amarate de medicamante prescrise drogatilor.

-1 (7 voturi)
Alfa Omega
14.11.2020, 11:11:08

Daca era terorist nu il mai prindeau deloc ...asa la 71 de ani mai bine il lasau in pace !

+2 (2 voturi)
Presedinte Si Mai Ales Spaima Vitelor
14.11.2020, 11:28:01

@Alfa: ca in Romania: politia aresteaza o mamaie pt ca vinde patrunjel pe strada, iar Presa scrie imediat articol despre asta ca fiind succesele politiei in lupta cu coruptia

-10 (18 voturi)
= aceeaşi mizerie
14.11.2020, 12:31:42

Oricum, de admirat tenacitatea poliţiei americane... La noi, de mult se "prescria" fapta, fiindcă "organele" noastre n-au chef de altceva, deşi sînt plătite nesimţit, decît să-şi numere kilogramele şi anii rămaşi pînă la "pensionare" (49 de ani), cînd vor "roade" o pensie la fel de nesimţită... Ce muncă, ce eforturi?... Astea-s pentru fraieri...

+3 (3 voturi)
Presedinte Si Mai Ales Spaima Vitelor
14.11.2020, 11:25:34

Soldati americani tocmai au confiscat serverul companiei implicate in alegerile SUA. Sediul companiei de la Frankfurt a fost vizitat de politia germana si soldatii americani. Felicitari deontologilor de la Adevarul, pt articolele despre faptele de vitejie ale FBI in fata unui mosneag urmarit 50 de ani!

-8 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările