Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

FBI a dejucat un plan de bombardare a serverelor Amazon. Bărbatul, participant la asaltul asupra Capitoliului, spera că va distruge „70% din internet”

7
13 Apr 2021 03:52:43
Autor: Emanuel Neuman
Federal Bureau of Investigation FOTO Shutterstock
Federal Bureau of Investigation FOTO Shutterstock

Autorităţile americane au arestat un bărbat care ar fi plănuit un atac cu bombă la unul dintre centrele de stocare a datelor administrate de către Amazon. Suspectul ar fi crezut că atacul va „distruge aproximativ 70% din reţeaua de internet”.

Seth Aaron Pendley, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat de către autorităţi după ce un agent FBI sub acoperire i-a dat un dispozitiv exploziv fals şi acuzat că plănuia să distrugă o clădire, conform BBC. Dacă va fi condamnat, bărbatul ar putea să rămână chiar şi 20 de ani în spatele gratiilor.
 
Pendley a intrat în atenţia agenţilor federali după ce o persoană a semnalat postările sale online. Conform investigatorilor, scopul principal al bărbatului ar fi fost să distrugă reţeaua de servere web deţinută şi administrată de către Amazon. Acesta credea că ar exista 24 de clădiri care „fac să funcţioneze 70% din reţeaua de internet”, inclusiv servicii online utilizate de CIA şi FBI.
 
Dacă ar fi reuşit să le distrugă, credea acesta, atacul său ar fi frustrat planurile „oligarhiei” aflate la putere în Statele Unite ar fi suferit pierderi majore. Conform investigatorilor, Pendley ar fi luat parte la asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie, conducând din Texas până în Washington, DC.
 
Agenţii federali au descoperit că acesta le-a spus prietenilor că a avut o armă de asalt cu el, dar a lăsat-o în maşină în ziua incidentelor de la Capitoliu. Acesta ar mai fi spus că a  ajuns la ferestrele sediului Congresului american pe 6 ianuarie, dar nu s-a numărat printre cei care au intrat în clădire. La două zile după asaltul asupra Capitoliului, un aşa-numit (de către FBI) „cetăţean îngrijorat” a reclamat autorităţilor postările lui Pendley de pe un site al unei miliţii - unde activa sub numele de Dionysus, zeul grec al vinului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Index 4.2.2
13.04.2021, 07:46:17

Rascola din ianuarie 6 2021 va ramane in istorie ca si Revolutia Pro$tilor Cockservatori!

0 (4 voturi)
Tarnita
13.04.2021, 08:05:34

"Seth Aaron Pendley, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat de către autorităţi după ce un agent FBI sub acoperire i-a dat un dispozitiv exploziv fals" Odios regim . Nici securistii lui Ceausescu nu instigau la atentate ca apoi sa-i aresteze pe fraieri ca sunt teroristi !

-1 (3 voturi)
The Fog
13.04.2021, 08:58:20

Multumim pentru o informatie avizata, din interior. Pe naiba nu instigau. In orasul meu natal 5 insi au facut un concurs spumos de bancuri politice, dupa care s-au arestat reciproc.

-1 (3 voturi)
Kongo-Müller
13.04.2021, 08:25:17

Faptul ca peste tot in lumea civilizata nu mai functioneaza absolut nimic fara internet, ar trebui sa ne dea de gandit. Inclusiv razboaiele in care se incearca atragerea si implicarea UE ...

+1 (1 vot)
Xi JaRule
13.04.2021, 08:49:53

istoria internetului ne arata ca acesta este scopul lui - comunicati intro zona de conflict si fara alte mijloace de comunicare --------------- citeste istoria interntului - principiile lui si pe ce protocoale se bazeaza

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările