Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Forţele speciale ale marinei americane au preluat controlul asupra unui petrolier care fugise din Libia

1
17 Mar 2014 14:14:57
Autor: Viorica Marin
Petrolierul Morning Glory FOTO Reuters
Petrolierul Morning Glory FOTO Reuters

Forţele de elită ale marinei Statelor Unite au preluat controlul asupra petrolierului capturat la începutul acestei luni într-un port din Libia. Asta după ce o cerere în acest sens a fost emisă de guvernele din Tripoli şi Nicosia.

Forţele speciale ale marinei americane, Navy Seals, au urcat la bordul unui petrolier care transporta petrol brut cumpărat ilegal de la rebelii libieni, a anunţat luni Pentagonul. În declaraţia Ministerului Apărării se spune că operaţiunea legată de capturarea navei a fost efectuată în apele internaţionale la sud-est de Cipru în dimineaţa zilei de 17 martie.

Nimeni nu a fost rănit "atunci când forţele americane, la solicitarea guvernelor libian şi cipriot, au abordat şi au preluat controlul petrolierului Morning Glory, o navă care fusese capturată anterior în cursul acestei luni de trei libieni înarmaţi", a declarat într-un comunicat responsabilul serviciului de presă al Pentagonului, amiralul John Kirby.

Grupurile de miliţieni din Libia, care se opun noii puteri după căderea regimului condus de Muammar Gaddafi, au preluat controlul asupra a trei porturi petroliere majore din ţară. În urma acestei situaţii, Libia pierde zilnic 130 de milioane de dolari.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Nicolae Pop
17.03.2014, 22:40:16

Comentariu considerat abuziv.