Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Fostul ambasador al SUA la OSCE a cerut excluderea Rusiei din toate organizaţiile internaţionale

4
22 Jan 2022 07:06:47
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Facebook-OSCE / OSCE aderă la principiile Acordurilor de la Helsinki.
Foto: Facebook-OSCE / OSCE aderă la principiile Acordurilor de la Helsinki.

James Gilmore, fostul ambasador al SUA la OSCE a spus că Rusia ar trebui să devină un paria printre ţările civilizate.

Fostul ambasador al SUA la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) James Gilmour a cerut „să se depună eforturi pentru a exclude Federaţia Rusă din toate organizaţiile internaţionale” în cazul unei escaladări a situaţiei din Ucraina.

„Rusia trebuie să devină un paria între ţările civilizate. Trebuie depuse eforturi pentru excluderea Rusiei din toate organizaţiile internaţionale, începând cu OSCE. OSCE aderă la principiile Acordurilor de la Helsinki, inclusiv la faptul că nicio ţară nu atacă o alta prin încălcarea graniţelor recunoscute. Dacă ţările OSCE nu vor exclude Federaţia Rusă şi satelitul său în persoana Belarusului <...>, Statele Unite nu ar trebui să o mai finanţeze [organizaţia OSCE]", a spus Gilmore. El şi-a exprimat punctul de vedere într-un articol publicat vineri pe site-ul revistei Foreign Policy .

În plus, fostul reprezentant permanent solicită impunerea de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse şi, de asemenea, consideră că pe fondul situaţiei cu Ucraina, „a venit momentul ca Statele Unite să implice activ” Finlanda şi Suedia în NATO. „Suedia şi Finlanda, în mod tradiţional neutre, realizează acum că sunt în pericol de „finlandizare””, scrie Gilmour.

Gilmore a fost ambasador al SUA la OSCE din 2019 până în 2021. El a fost nominalizat pentru postul corespunzător de către preşedintele american de atunci Donald Trump. Gilmour a fost procuror general al Virginiei în perioada 1994-1997 şi guvernator al acestui stat între 1998-2002. În 2001, a condus şi Comitetul Naţional Republican.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ukraine Strong
22.01.2022, 10:04:34

PERFECT -=-------------------------- Rusia trebuie ingradita si aruncata in mocirla creata de ea Lumea libera nu trebuie sa mai asculte de golanul planetei Sa stea cu gazul sub fund si sa isi faca votca Exclusa total din orice legatura cu lumea democratica

+1 (3 voturi)
Dr. No
22.01.2022, 10:22:31

Așa și eventual să rămână doar statele marionetă gen Romania și deasupra tuturor marea putere progresistă domnind ca un nou Bizanț ideologic decăzut peste masele îndobitocite de corectitudine politica și noua cultură debilă woke. Nu mersi, luați-va rachetele și cărați-va de aici !..

-18 (20 voturi)
Ukraine Strong
22.01.2022, 10:50:21

Dr. No n`ai tu treaba de ce facem noi ... tu stai acolo la caldurica ta din Urali si aculti jurnalul de seara cum tarul Putin a mai gasit comori pe fundul marii si se lupta cu caprioarele si cu focile hai marsh!

+1 (3 voturi)
Ilie Enache
22.01.2022, 20:47:12

Uite si un om serios,Rusia merita exclusa din orice....Putler este clar dement!

-1 (1 vot)
Modifică Setările