Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Fostul şef de cabinet al fostului secretar al Securităţii Interne John Kelly, autorul  editorialului anti-Trump exploziv publicat de NYT în 2019

1
29 Oct 2020 13:43:10
Autor: News.ro
Donald Trump şi Miles Taylor
Donald Trump şi Miles Taylor

Fostul şef de cabinet Miles Taylor al fostului secretar al Securităţii Interne (DHS) John Kelly al lui Donald Trump a dezvăluit că este autorul unui exploziv editorial anonim publicat de The New York Times în 2019, care denunţa comportamentul distructiv al locatarului Casei Albe, şi a îndemnat la vot cu Joe Biden, relatează AFP.

 
 ”Noi nu îi datotăm preşedintelui tăcerea. Îi datorăm lui şi poporului american adevărul”, scrie Miles Taylor, în prezent un angajat al Google, într-un editorial publicat miercuri pe site-ul Medium, intitulat ”De ce nu mai sunt anonim”
 
Dezvăluirea identităţii sale a condus la un un val de critici aprige la adresa cotidianului The New York Times (NYT), care a publicat textul precizând la acea vreme că autorul acestuia este un ”oficial de rang înalt” din Guvernul Trump.
 
În textul pe care l-a publicat în Medium, Miles Taylor dă asigurări că este ”un republican” şi că a ”vrut ca preşedintele să aibă succes”.
 
”Dar prea adesea, într-o perioadă de criză, l-am văzut pe Donald Trump dovedind că nu are caracter şi că slăbiciunile sale personale au provocat eşecuri ale leadershipului, care se pot măsura în pierderi de vieţi americane”, scrie fostul funcţionar, care a lucrat la Departamentul Securităţii Interne din ianuarie 2017 şi până în vara lui 2019.
 
El dă asigurări că mulţi membri ai Guvernului Trump erau de aceeaşi părere cu el, dar că ”majoritatea a ezitat să se exprime de frica represaliilor”.
 
Aflat într-un miting de campanie în Arizona, Donald Trump a ironizat ”un tip care nu a lucrat niciodată la Casa Albă” şi care a scris ”o carte falsă”.
 
Şeful în exerciţiu al statului a apreciat că acesta este necesar să fie urmărit în justiţie.
 
O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Matthews, a denunţat, la rândul său, un ”perdant terminat” şi a criticat NYT din cauză că a garantat anonimatul ”unui oficial de rang inferior”.
 
În textul său, ”Anonimul” povestea cum el şi alţii ca el depuneau eforturi să lupte din interior împotriva ”celor mai rele apucături” ale unui preşedinte cu un leadership ”meschin”, ”impetuos” şi ”ineficient”.
 
El acuza mai ales că preşedintele dăuna ”bunei sănătăţi” a republicii.
 
Difuzarea acestui editorial anonim a provocat la acea vreme o controversă. Donald Trump a acuzat o ”trădare” şi l-a catalogat pe autorul anonim al textului drept un ”laş”.
 
Un an mai târziu, ”Anonimul” a publicat cartea ”A Warning”, o ”mărturie şocantă, la prima mână, despre preşedintele Trump şi activitatea sa”, potrivit editurii sale.
 
Miles Taylor şi-a apărat miercuri alegerea anonimatului.
 
”Voiam ca atenţia să se concentreze asupra argumentelor însele” şi nu să-i ofer lui Donald Trump ocazia de a ”deturna atenţia prin insulte meschine şi jigniri”.
 
Cu şase zile înainte de alegerile americane, Miles Taylor i-a îndemnat pe alegătorii republicani ”să pună ţara mai presus” şi să voteze cu democratul Joe Biden.
 
”Cred că decenţa lui Joe Biden ne va uni acolo unde necinstea lui Donald Trump ne-a sfâşiat”, dă el asigurări.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Presedinte Si Mai Ales Spaima Vitelor
29.10.2020, 22:07:14

Acest limbric care n-a dat nas in nas vreodata cu Trump, a fost denumit de catre Fake New ''un fost inalt oficial din Casa Alba este autorul dezvaluirilor despre cine este cu adevarat Trump''. Credibilitatea sa: ZERO, azi e in simbria FAKE NEWS(CNN) si a celor care controleaza adevarul si ce avem voie sa vedem si ce nu (Google)

-10 (10 voturi)
Modifică Setările