Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Fostul spion MI6 Christopher Steele, primul interviu despre dosarul Rusia şi o filmare „kompromat” cu Donald Trump: „Probabil că este reală”

9
20 Oct 2021 08:06:05
Autor: Cristina Ene
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Fostul spion MI6 Christopher Steele, omul din spatele faimosul dosar despre amestecul Rusiei în alegerile americane, a dezvăluit într-un interviu pentru ABC News, înaintea apariţiei documentarului „Out of the Shadows: The Man Behind the Steele Dossier”, că este convins de acurateţea  informaţiilor din dosar, inclusiv cele mai controversate despre Donald Trump, chiar dacă proporţia nu ajunge uneori la 100%.

„Susţin în continuare rezultatele muncii noastre, sursele şi profesionalismul cu care am lucrat”, a spus sigur pe el Steel.
 
Unul din documentele neverificate ale dosarului Steele se referă la o înregistrare „kompromat” realizată de spioni ruşi într-un hotel din Moscova, în 2013.  Este vorba de imagini video ai căror protagonişti ar fi fostul preşedinte american Donald Trump şi prostituate ruse care ar fi executat un „golden shower” (folosirea urinei în scop sexual). Incidentul s-ar fi petrecut în suita prezidenţială a hotelului Ritz-Carlton, fiind captat de spioni ruşi.
 
Întrebat de moderatorul ABC George Stephanopoulos despre filmarea compromiţătoare, Steele a spus că „probabil este reală”.
 
„Cred că e probabil adevărată, dar nu aş pune-o la 100% certitudine”, a spus el.
 
De ce totuşi nu a apărut niciodată? Steele spune că nu a „fost necesar” pentru că ruşii credeau că pot obţine avantaje de pe urma lui Donald Trump în calitate de preşedinte” al SUA.
 
„Nu mă dau în vânt după ‘golden showers’, a comentat Trump recent în cadrul unui discurs spontan la o întrunire a Comitetului naţional republican pentru Senat.
 
În prezentarea noului documentar, ABC notează faptul că agentul („colectorul”) care a adunat informaţiile cu privire a incident a mărturisit ulterior FBI-ului că „ rapoartele au fost formulate mai convingător decât ar fi fost justificat”, având în vedere că afirmaţiile se bazau pe „bârfe şi zvonuri” şi probabil au fost „spuse în glumă”.
 
Steele a comentat explicând că probabil acest agent s-a temut după ce a fost deconspirat şi de aceea a încercat să-şi minimalizeze munca în faţa FBI-ului.
 
 
Aliaţii fostului preşedinte au acuzat faptul că investigaţia FBI privind legăturile între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia a pornit de la afirmaţiile neverificate din dosarul Steele. Oficialii de la vârful FBI au declarat în mărturiile lor că de fapt a fost prilejuită de comentariile unui membru al campaniei Trump în faţa unui diplomat australian care a alertat apoi autorităţile americane.
 
Una din afirmaţiile controversate din dosar care s-a dovedit neadevărată în urma anchetei FBI a fost cea privitoare la întâlniri secrete la Praga, în 2016, între fostul avocat personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, şi interpuşi ruşi.
 
„Crezi că dăunează crediblităţii tale faptul că nu accepţi concluziile FBI în această chestiune?”, a întrebat Stephanopoulos.
 
„Sunt pregătit să admit faptul că nu chiar totul este 100% exact. Dar încă nu sunt convins că se aplică şi în acest caz”, a subliniat Steele.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Cristian saileanu
20.10.2021, 08:32:41

Spionu lu peste... a lucrat mana in mana cu Hillary ca sa il darame pe trump...

-10 (22 voturi)
Lola
20.10.2021, 10:01:16

cristica, faci si tu pe importantul, cand inca te incalti invers, si nici nu stii sa-ti faci sireturile bine!

-1 (7 voturi)
Gabriel din Bugeac
20.10.2021, 09:33:44

Și unde este filmarea? Minte și ăsta cum minte Hadevarul.

-12 (20 voturi)
Lola
20.10.2021, 10:00:01

Gabitza, ce filmare vrei bah? Stii unde e filmarea, tot acolo unde e si filmarea cu Hillary mancand copii! pricepushi guritza?

-2 (6 voturi)
R e l i g u l o u s@Vancouver.Canada
20.10.2021, 13:06:00

Bă Holiudule...fă repede o mizerie de film... Pe cliseele tale obosite... La inceputul mizeriei de film arăți ce buni îs aia ai tai si ce răi sunt ceilalți. La mijlocul mizeriei de film arăți cum aia răi is mai puternici și sunt pe cale să câștige lupta. La finalul mizeriei de film arăți cum ala bun, al tâu, totuși CÂȘTIGĂ. Întelegi tu Holiud...mizerii de genul NOAH, RELIGOLOUS,,,destea...

-12 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările