Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Fostul vicepreşedinte Mike Pence al SUA denunţă „nereguli semnificative” la scrutinul prezidenţial şi solicită reforme

22
4 Mar 2021 09:29:47
Autor: George-Andrei Cristescu
Mike Pence, fost vicepreşedinte al SUA
Mike Pence, fost vicepreşedinte al SUA

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence a denunţat, miercuri, „nereguli semnificative” înregistrate în scrutinul prezidenţial desfăşurat în Statele Unite în noiembrie 2020 şi solicită reformarea sistemului electoral pentru asigurarea „integrităţii” alegerilor.

„După un scrutin marcat de nereguli semnificative în procesul de votare şi de numeroase situaţii în care unii oficiali au ignorat legi electorale statale, împărtăşesc preocupările a milioane de americani despre integritatea alegerilor din 2020. De aceea, când am prezidat sesiunea plenară a Congresului pentru certificarea rezultatelor Colegiului Electoral, am pledat pentru asigurări că toate obiecţiile formulate corespunzător în virtutea Legii numărării voturilor să fie analizate complet de Congres şi de poporul american”, afirmă Mike Pence, într-un editorial publicat în revista Daily Signal, a institutului conservator Fundaţia Heritage (Heritage Foundation), citat de mediafax.ro.
 
„Evenimentele tragice produse pe 6 ianuarie - cele mai semnificative fiind pierderile de vieţi omeneşti şi violenţele de la Capitoliu - au lipsit poporul american de o dezbatere substanţială în Congres despre integritatea electorală în America. În virtutea Constituţiei, alegerile sunt organizate la nivel statal. Iar fiecare stat este obligat să numească electori prezidenţiali «în maniera pe care o poate stabili Legislatura». Multe dintre cele mai îngrijorătoare nereguli în procesul de votare au avut loc în state care au ignorat legi introduse de legislaturile statale în favoarea schimbărilor majore ordonate de guvernatori, secretari de stat şi instanţe”, declară Mike Pence.
Mike Pence: „Trebuie să facem tot ce putem pentru schimbare”
 
„Chiar dacă membrii legislaturilor din multe state au iniţiat activităţi în sensul reformelor electorale pentru restabilirea încrederii publicului în alegerile statale, din nefericire, democraţi din Congres au ales să elimine aceste preocupări şi reforme valide pentru încercările insistente de naţionalizare a alegerilor prin sfidarea flagrantă a Constituţiei SUA”, argumentează Mike Pence.
 
„Trebuie să facem tot ce putem pentru schimbare, pentru a asigura că cetăţenii americani, indiferent ce partid preferă, au încredere în corectitudinea şi securitatea procesului electoral”, subliniază Mike Pence în editorialul intitulat "Integritatea alegerilor este un imperativ naţional".
 
Acest editorial reprezintă prima declaraţie publică amplă făcută de Mike Pence după încheierea mandatului de vicepreşedinte al SUA, notează publicaţia The Hill. Spre deosebire de Donald Trump, Mike Pence a participat la ceremonia de învestire a lui Joseph Biden în funcţia de preşedinte.
 
Fostul preşedinte Donald Trump l-a acuzat pe Mike Pence că nu are „curaj”, criticându-l pentru că nu a intervenit activ pentru blocarea procedurii validării de către Congres a victoriei lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.
Donald Trump nu a recunoscut victoria lui Joe Biden
 
Donald Trump şi unii aliaţi republicani au denunţat fraude electorale în scrutinul prezidenţial. Donald Trump nu a recunoscut victoria lui Joseph Biden. Departamentul Justiţiei nu a depistat fraude în scrutinul prezidenţial.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

UnuldinVancouverCanada
4.03.2021, 09:38:24

Lingaul Pence "denunţă „nereguli semnificative”"... Hahaha !... Daca castiga il spanzura trump pe acest emil bobu american...

+12 (20 voturi)
Ţepeş
4.03.2021, 10:14:28

UnuldinVancouverCanada HĂ HĂ HĂ Uite că Pence nu mai este "băiat bun" pentru progresiștii. Și ce îl mai lăudau nu cu mult timp în urmă.

-8 (14 voturi)
Taica Belcu
4.03.2021, 10:17:36

@ Unu .. Copile cu paru’ balai, datele sint urmatoarele: - In 2020, au fost 212 million registered voters; - Din registered voters, 66.2% au votat; - Asta ne da 140.344 milioane registered voters cast their ballot; - Daca President Trump a primit un istoric numar de 74.2 milioane de voturi necontestate de nimeni; - Cum a primit Joe Biden 81.2 milioane de voturi? - Cind 81.2 + 74.2 = 155.4 milioane voturi .. iar votantzii sint .. 140.3 milioane? - Rezulta vreo 15 milioane de voturi IN PLUS. - Potzi ajunge la acelashi rezultat si printr’un sistem de ecuatzii diferentziale neomogene. Acuma io stiu ca 70% din americani sint semi -analfabetzi, da’ ma intereseaza, rogu’te ... tu in clasa a doua .. la orele de “artimetica” … stergeai tabla in recreatzie? Sa placa la Dom’ Profesor .. nu?

-11 (23 voturi)
Sorin Farmache
4.03.2021, 09:56:28

Romaneste s-ar zice "hop si nea Ion ca si el e om". Cel cu sub 1% incredere in randul republicanilor.

-7 (9 voturi)
Dr. No
4.03.2021, 10:14:47

Nereguli semnificative însemnând frauda de proporții. Dar ce poți să te aștepți la o șleahtă de vandali care în numele ideologiei lor bolnave distrug totul în cale. Dar soarta hoților a fost și va fi întotdeauna aceeași deci și pe șobolanii progresiști îi așteaptă eșafodul și oprobriul istoriei.

-11 (21 voturi)

Vezi toate comentariile (22)

Modifică Setările