Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Fox News: Fiul lui Joe Biden a fost consilierul omului de afaceri român Puiu Popoviciu, condamnat la închisoare pentru corupţie

3
22 May 2019 16:27:16
Autor: George-Andrei Cristescu
Puiu Popoviciu FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Puiu Popoviciu FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Fiul fostului vicepreşedinte american Joe Biden, Hunter, a lucrat în trecut cu omul de afaceri român Gabriel Popoviciu, care a fost condamnat la închisoare după o anchetă ce a vizat afacerile sale imobiliare, potrivit Fox News.

Afacerile lui Hunter Biden au devenit o problemă controversată, preşedintele Trump şi asociaţii săi atrăgând atenţia asupra business-urilor pe care Biden, în vârstă de 49 de ani, le are în Ucraina, China şi alte părţi ale lumii. 

Potrivit publicaţiei New York Times, Hunter Biden şi-a sporit eforturile privind afacerile sale internaţionale în timpul celui de-al doilea mandat al tatălui său ca vicepreşedinte al SUA şi a început să se asocieze cu figuri pe care SUA şi statele aliate americanilor le consideră suspicioase.

Hunter Biden ar fi început să-l consilieze pe Gabriel „Puiu“ Popoviciu, un om de afaceri român, care a ajuns în atenţia autorităţilor din cauza tranzacţiilor sale imobiliare.

Ancheta vizându-l pe Popoviciu, care era cunoscut drept unul dintre cei mai bogaţi şi influenţi oameni din România, a venit după ce SUA şi aliaţii săi au cerut eforturi mai mari pentru combaterea corupţiei generalizate din România. Acest lucru a condus la condamnarea lui Popoviciu la şapte ani de închisoare.

Alte informaţii care îl vizează pe fiul candidatului prezidenţial din 2020 se concentrează pe rolul său în compania ucraineană de energie Burisma Holdings, o companie care l-a angajat în consiliul său de directori în timp ce SUA şi administraţia Obama erau preocupate cu privire la abordarea pe care să o adopte în privinţa invaziei ruse din estul Ucrainei.

Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, a declarat, săptămâna trecută, că afacerile fiului lui Joe Biden în Ucraina reprezintă „un caz care se cere anchetat“, adăugând că „dacă nu este anchetat, pur şi simplu nu avem o justiţie dreaptă în această ţară“.

„Lucra pentru cea mai coruptă companie din Ucraina, lucra pentru un oligarh ucrainean care era protejat de Putin, acelaşi Putin de care am tot auzit. Imaginaţi-vă“, a spus Giuliani, care a primit, la rândul său, critici pentru că a oferit consiliere de natură legală lui Popoviciu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Gabriel din Bugeac
22.05.2019, 16:52:19

Biden ăsta lucra pentru cea mai coruptă companie din Ucraina..lucra pentru un oligarh ucrainean care era protejat de Putin.. să fi fost oleacă de iubire "Bidon"-Putin?? Dar omiteți un lucru.. 7 mai 2019 · Viktor Shokin, procurorul general de la vremea respectivă, a fost dat afară de urgență după ce a cerut arestarea lu' Bidon.. el s-a ocupat de marile tunuri date de Bidon în Ucraina.. în locul lui s-a pus procuror Porosenko.. până a fost ales un nou procuror.. Veniți cu articolul complet.

Kongo-Müller
22.05.2019, 17:34:46

Biden se foloseste din plin de numele si influenta tatalui sa si face business cu toata lumea, idiferent daca sunt aliati sau dusmani ai USA. Banii n-au miros, nu-i asa ? Pana nu-i deranjeaza pe "cei alesi" cu afacerile lui, are mana libera.

Necula Mario
23.05.2019, 00:29:31

What ?...No!... What a shocker!...Un neo marxist corrupt , sau vecin cu coruptia ?...Cine sa fi crezut asta ?... NU se poate ...Eu am citit in Goarna ...Pardon : In Media , ca neo marxistii , lupta ptr. omul sarac , oropsit si asuprit de porcii de capitalisti salbatici...asa scrie Trompeta...Scuze : Media...