Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

George Floyd a murit ca urmare a asfixierii, conform unei autopsii independente

15
2 Jun 2020 00:35:02
Autor: News.ro
George Floyd portret la locul arestarii foto epa efe
George Floyd portret la locul arestarii foto epa efe

George Floyd, afroamericanul al cărui deces a provocat proteste în SUA, a murit ca urmare a asfixierii (lipsei de oxigen), conform unei autopsii independente, relatează BBC.

El a murit după ce poliţiştii din Minneapolis au exercitat presiune pe gâtul şi spatele său, se arată în autopsia realizată de medicii angajaţi de familia lui Floyd.

"În opinia mea, cauza morţii este asfixierea, ca urmare a presiunii execitate pe gât - care a împiedicat irigarea creierului - şi presiunea exercitată pe spate, care a cauza probleme de respiraţie", a declarat Michael Baden, fost legist la New York, unul dintrei cei doi medici angajaţi de familia lui Floyd.

Medicii au concluzionat că moartea lui George Floyd poate fi încadrată la omucidere.

La prima autopsie, efectuată de Hennepin County Medical Examiner, s-a arătat că moartea lui Floyd a fost provocată de mai mulţi factori, între care hipertensiune şi consum de droguri.

George Floyd a fost ucis pe 25 mai. Patru poliţişti au fost concediaţi şi doar unul a fost pus sub acuzare - Derek Chauvin, care a îngenuncheat pe gâtul lui Floyd timp de aproximativ 9 minute, este acuzat de crimă de gradul trei şi ucidere din culpă de gradul doi.

Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, a recunoscut duminică, la o conferinţă de presă, că vede moartea lui Floyd ca pe o crimă şi că ar vrea să îi vadă şi pe ceilalţi trei poliţişti acuzaţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Silver Long John
2.06.2020, 01:47:32

Pai cum? S-a sculat mort de jos si dupa o ora a murit din nou? Asta e periculos: daca mai moare odata?

0 (4 voturi)
snake
2.06.2020, 02:16:24

autopsie independenta? adica au exaaminat cadavrul inca o data? sau au ajuns la concluzii concluzii in urma autopsiei efectuate de medicii legisti?mirosul de bani se simte in aer. oricum domnilor jurnalisti, inainte sa tipariti un cuvant va rog sa specificati : articol bazat pe fapte sau articol bazat pe zvonistica.speculatii. NOI citittorii avem dreptul sa fim informati corect. asta e painea voastra. ajunge cu magariile. o noua lege a presei este necesara.

+2 (6 voturi)
Ncita Co
2.06.2020, 02:54:06

Era clar că vor să-l facă scăpat pe șovin. Măsluiesc “dovezile” pe față. Genul miliției comuniste.

-4 (6 voturi)
Michael Michael
2.06.2020, 05:36:02

@ Daca iti place atat de mult infectia neagra de ce nu te muti in Africa? Astazi este o rusine sa fii alb, dar este o onaoare sa fii negru, musulman, LGTB, etc. Albul este bun doar sa munceasca, sa plaeasca taxe si sa tina gura inchisa. Astfel apar inapoiati mintali ca tine care ii declara sovini.

+1 (5 voturi)
Michael Michael
2.06.2020, 05:32:50

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (15)