Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

George W. Bush trage un semnal de alarmă în legătură cu retragerea din Afganistan: „O eroare”

1
14 Jul 2021 13:19:48
Autor: Ion Gaidau
George W. Bush comemorând atentatele din 11 septembrie 2001 FOTO Guliver/ Getty Images
George W. Bush comemorând atentatele din 11 septembrie 2001 FOTO Guliver/ Getty Images

Fostul preşedinte american George W. Bush critică retragerea trupelor americane şi NATO din Afganistan, apreciind că este „o eroare” din cauza căreia vor avea de suferit „femeile şi fetele afgane”, transmite AFP.

„Femeile şi fetele afgane vor suferi un prejudiciu de nedescris. Aceasta este o eroare”, trage un semnal de alarmă fostul preşedinte într-un interviu acordat postului german Deutsche Welle.

George W. Bush este preşedintele american care a trimis trupe în Aganistan. El a lansat războiul din Afganistan la scurt timp după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA.

Preşedintele american Joe Biden consideră că Statele Unite, care îşi încheie retragerea la 31 august, „şi-au atins obiectivele” în Afganistan.

Statele Unite au „pus mâna pe teroriştii care ne-au atacat la 11 septembrie”, l-au eliminat pe Osama ben Laden şi „au scăzut ameninţarea terorismului”, pentru ca Afganistanul să nu mai fie „o bază de unde să se comită atentate împotriva” Americii, a argumentat el.

Biden a dat asigurări că Washingtonul va continua să susţină Afganistanul şi a promis că afganii care au servit ca interpreţi ai forţelor americane vor avea „locul lor” în Statele Unite, însă a insistat asupra responsabilităţilor autorităţilor de la Kabul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

geek-a-contra
14.07.2021, 13:22:34

wow!!!! da' ce surpriza, initiatorul interventiilor din afganistan si din irak afirma ca retragerea este o eroare. taman el.... tz, tz, tz....

+1 (3 voturi)
Modifică Setările