Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Goldman Sachs: Trump are un avantaj electoral pentru alegerile prezidenţiale din 2020

11
16 Apr 2019 12:55:31
Autor: Ştefana Radu
Donald Trump FOTO EPA-EFE
Donald Trump FOTO EPA-EFE

Preşedintele Donald Trump are un „mic“ avantaj electoral în 2020, potrivit companiei Goldman Sachs, şansele sale fiind susţinute de o economie americană puternică şi un haos al democraţilor, unde încă nu a apărut un favorit.

Într-un raport detaliat care a fost publicat duminică, banca de investiţii şi-a exprimat părerile preliminare referitoare la alegerile care vor avea loc anul viitor.
 
Deşi realegera lui Trump este departe de a fi sigură, economiştii de la Goldman sunt de părere că preşedintele este susţinut de „avantajul primului mandat şi de performanţa economică destul de puternică“, în ceea ce va fi cu siguranţă un vot „strâns“.
 
Popularitatea lui Trump rămâne înţepenită sub 50 la sută, noi crize părând să fie la ordinea zilei în administraţia sa. Însă cu peste 20 de democraţi concurând pentru a-l înlocui, prezenţa la vot nesigură şi  probabilitatea apariţiei unui candidat independent, „este mai probabil ca preşedintele Trump să câştige un al doilea mandat decât ca un eventual candidat democrat să-l învingă“, a scris Goldman.
 
„Deşi credem că majoritatea participanţilor de pe piaţă se aşteaptă ca preşedintele Trump să câştige un al doilea mandat, notăm că pieţele de predicţie arată înspre direcţia opusă şi sugerează că un candidat democrat are o probabilitate de 56 la sută de a câştiga, şi candidatul republican are o şansă de 44 la sută“, a mai precizat banca.

Într-o mare de pretendenţi, un lider democrat puternic încă nu a apărut. Senatorul Bernie Sanders, fostul vicepreşedinte Joe Biden şi senatoarea Kamala Harris sunt consideraţi favoriţi.
 
Sanders a fost printre primii favoriţi. Totuşi, Biden-care s-a confruntat cu probleme din cauza stilului său de a interacţiona cu femeile-încă nu a declarat că va candida şi Harris nu atinge un procent de două cifre în majoritatea sondajelor.
 
„În acest stadiu incipient, cu atât de mulţi candidaţi, este aproape imposibil de prezis cine dintre cei aproximativ 20 potenţiali candidaţi democraţi va câştiga nominalizarea“, au precizat economiştii Goldman.

Între timp, ideea că fostul CEO al Starbucks, Howard Schultz, ar putea candida ca independent creează mai multă agitaţie electorală.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

stefan andrei
16.04.2019, 13:20:44

ce bine ar fi sa candideze candidoza vakamala harris...Alt articol de doi bani, citez: ''Preşedintele Donald Trump are un „mic“ avantaj electoral în 2020, potrivit companiei Goldman Sachs'', dupa asta apare ''notăm că pieţele de predicţie arată înspre direcţia opusă şi sugerează că un candidat democrat are o probabilitate de 56 la sută de a câştiga, şi candidatul republican are o şansă de 44 la sută“. Pai ori are ori nu are avantaj trump.

Codruta=Tepes
16.04.2019, 13:27:52

@stefan andrei Bancherii de la Goldman Sachs sunt printre "miliardarii rai"(da, exista si "miliardari buni" care nu-si folosesc averile doar pentru a-i exploata si mai mult pe ceilalti) din spatele lui Trump care au profitat de guvernarea lui, la ce te astepti, sa nu-i "prezica" asa-zise victorii? De citit articolul asta mai vechi, "Government by Goldman": https://theintercept.com/2017/09/17/goldman-sachs-gary-cohn-donald-trump-administration/ Mai vedem daca americanii de rand vor fi de acord cu asta. Pana acum arata ca nu. Eu cred ca Joe Biden va fi presedintele SUA.

-1 (1 vot)
Codruta=Tepes
16.04.2019, 13:35:57

@stefan andrei Un scor destul de strans cel mai probabil va fi. Interesele sunt mari, de exemplu pentru cei de la Goldman, ce bucurie sa fie iarasi un capitalism mai salbatic si sa fie lasati sa faca iarasi cate ceva din faceau inainte de criza din 2007-2008! Continua lupta istorica intre cei mai puternici si lipsiti de scrupule, aliati cu cei mai naivi si mai prosti pe care ii manipuleaza - si toti ceilalti care refuza sa fie exploatati.

-1 (1 vot)
Codruta=Tepes
16.04.2019, 13:37:40

@stefan andrei dintre* P.S.: La fel e si in Romania, cu diferenta ca ai nostri sunt mafioti si hoti prosti si ne ingroapa economia, nici vorba sa o creasca, decat in propaganda si cifre crescute din pix sau alese doar cele care convin.

-1 (1 vot)
Index 4.2
16.04.2019, 14:21:46

Trump are un mic avantaj electoral tot asa cum avea si Hilary......

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (11)