Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Grupări mafiote din China şi Rusia, suspectate că au furat zeci de miliarde de dolari din ajutorul pentru pandemie oferit în SUA

3
2 Dec 2021 21:39:34
Autor: Ion Gaidau
Congresul SUA FOTO house.gov
Congresul SUA FOTO house.gov

Mai mulţi membri ai Congresului american au cerut deschiderea unor audieri cu privire la suspiciuni precum că grupări mafiote din China, Rusia şi alte ţări au deturnat zeci de miliarde de dolari din ajutorul pentru pandemie oferit în SUA.

Atât republicani, cât şi democraţi solicită o anchetă pentru a descoperi cazurile de gestionare defectuoasă a ajutorului pentru pandemie.

Conform unor estimări, aproximativ 175 de miliarde de dolari din fondul de 700 de miliarde au fost deturnaţi de grupări mafiote din China, Rusia şi alte ţări, unele dintre aceste grupări fiind sprijinite de guverne străine.

Republicanul James Comer, membru al Camerei Reprezentanţilor, a numit estimarea „prodund îngrijorătoare” şi a cerut o anchetă „imediată”, mai ales că alertele vin de un an încoace, relatează The Washington Times.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Vasile Naftuli
2.12.2021, 22:50:38

„suspiciuni precum că grupări mafiote din China, Rusia şi alte ţări au deturnat zeci de miliarde de dolari din ajutorul pentru pandemie oferit în SUA.”

-9 (9 voturi)
Kongo-Müller
3.12.2021, 10:10:11

Doar Rusia si China, si nimeni altul pe lumea asta ?

-9 (9 voturi)
Lucian Gal
5.12.2021, 02:44:46

Dumneata realizezi absurditatea acestui, asa-zis articol? Cat de imbecili ne crezi? Cit de mult poate un om, un ziar, un canal media sa emita aberatii? 175 miliarde dolari. Deturnati! Iar Federal Reserve nu a facut nimic, cand pentru faptul ca Romania si-a achitat datoriile au facut (impreuna cu rusii) o lovitura de stat. Dumneata realizezi suma? Romania are o datorie externa de 131 miliarde dolari. De ce nu treci si sursele din care ai luat stirea? Se impune sa furnizezi cel putin 2 surse independente, mai ales când e vorba de cazuri si/sau acuze grave. Si de ce tocmai cele 2 tari? SUA nu a trimis si nici nu trimite ajutoare in aceste tari. Chiar ne iei de tampiti! Exemple reale: https://www.reuters.com/world/us/us-vp-harris-announce-10-bln-global-fund-prepare-future-pandemics-2021-09-22/ https://www.farmers.gov/coronavirus/pandemic-assistance Nici pe departe sumele vehiculate ....

Modifică Setările