Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Hillary Clinton a făcut o paralelă între Nixon şi Trump, într-un discurs susţinut în faţa unor studenţi

8
27 May 2017 11:45:54
Autor: News.ro
Hillary Clinton Foto: EPA
Hillary Clinton Foto: EPA

Fosta candidată democrată la preşedinţia SUA Hillary Clinton a făcut vineri o paralelă între demisia fostului preşedinte Richard Nixon şi Donald Trump, într-un discurs rostit în faţa absolvenţilor de la fosta sa universitate, relatează AFP.

Candidata învinsă în două campanii electorale, în 2008 şi 2016, nu a rostit numele lui Donald Trump, însă refererile sale nu au fost ratate de studenţii de la Wellesley College.
 
Fosta avocată a evocat starea societăţii americane în anul în care şi-a obţinut ea diploma, în 1969.
 
“Am fost furioşi privind alegerile prezidenţiale” care avuseseră loc în anul precedent şi care fuseseră câştigate de republicanul Richard Nixon, “un om a cărui preşedinţie urma să se încheie, în cele din urmă, ruşinos, prin destituirea sa pentru obstrucţionarea justiţiei”, a explicat ea.
 
Clinton a comis, în trecere, o greşeală, pentru că, deşi Richard Nixon a fost vizat de o procedură de destituire, el a demisionat pe 8 august 1974, înainte ca aceasta să se încheie.
 
Fostul secretar de Stat a amintit că, după dezvăluirile în scandalul Watergate, Nixon l-a demis pe responsabilul cu ancheta desemnat de Procurorul General, pentru a încerca să închisă investigaţia care îl viza.
 
Fosta candidată democrată a făcut astfel o paralelă cu Donald Trump, care l-a demis, pe 9 mai, pe directorul FBI James Comey, care a condus ancheta privind posibilele legături dintre Guvernul rus şi echipa de campanie a lui Trump.
 
“Am reuşit să traversăm acea perioadă dificilă”, a explicat Clinton. “Milioane de cetăţeni obişnuiţi, în special tineri”, s-au zbătut, la începutul anilor ’70, pentru a consolida drepturile minorităţilor, cu succes, a adăugat ea.
 
Wellesley College este o universitate privată, aflată în apropiere de Boston, rezervată femeilor. Aceasta are aproximativ 2.350 de studente. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Victoria Ponta
27.05.2017, 11:57:37

Ce fericire pe unii mega-gazetari de la adevărul, să dezgroape mumii. Păi, dacă o mai țin curelele de la poșetă, madame Hillary să facă niște paralele într-o sală de gimnastică. Altfel o să rămână veșnica candidată la președinția SUA. Să nu-și facă multre griji. Din câte se vede, lu Trump îi merge bine, chiar având ostilitatea ziarelor de casă ale familiei Clinton, de genul The NewYork Times sau the Washington Post. Dar poate e mult mai bine să ai ca dușmani niște publicații spălate grațios pe creier cu buretele lui Soros- așa , își mai fac și ei meseria de gazetari, după ce 8 ani au stat la un whisky prelungit cu Obama. În plus, românul are o vorbă, bună și ptr SUA- Ferește-mă Doamne de prieteni, că dușmanii mi-i cunosc.

-1 (3 voturi)
freeson freeson4
27.05.2017, 13:10:45

Victorițo, gata-gata să-ți dau un plus! :) Numa' un lucru te rog: care-s prietenii și care sunt dușmanii romanilor, din proverbul ăla? :)

+2 (2 voturi)
Goicea Niculae
27.05.2017, 13:04:39

Dupa ce ca e o losera penibila ,Hillary se mai face de ras si cu afirmații stupide. Baba asta proasta ar trebui trimisa la un azil sa dea o mana de ajutor la schimbatul,scutecelor.

+1 (3 voturi)
Adrian Dinu
27.05.2017, 13:15:42

De e-mail-uri n-a zis nimic?

0 (2 voturi)
radu bradeanu
27.05.2017, 13:24:12

O javră vorbește de rău altă javră.Oare SUA nu mai are politicieni de valoare încât se lasă năclăită de două tomberoane umane?

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările