Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Imaginile uciderii de către poliţiştii americani a unui băiat de 13 ani, la Chicago, date publicităţii VIDEO

3
16 Apr 2021 10:38:25
Autor: Maria Ţaga
Primarul din Chicago şi familia băiatului împuşcat fac apel la calm.
Primarul din Chicago şi familia băiatului împuşcat fac apel la calm.

Poliţia din Chicago a publicat imagini filmate din momentul în care Adam Toledo, în vârstă de 13 ani a fost împuşcat mortal de un poliţist, la sfârşitul lunii trecute. Publicarea acestor filmări vine pe fondul tensiunilor reînviate de un nou incident, petrecut duminică, în care un bărbat de culoare a fost împuşcat mortal de poliţie în timpul unei opriri în trafic, în Minneapolis.

În data de 29 martie, poliţişii îl urmăriseră pe Adam Toledo, de 13 ani, pe o alee, somându-l să se oprească şi să arunce arma pe care o avea în mână, transmite Digi24. 

În filmare se vede că adolescentul apucase să arunce un obiect după un gard şi să ridice mâinile. Împuşcătura i-a fost fatală. Poliţia a precizat că fusese chemată în zonă după ce au fost auzite focuri de armă.

Cu puţin înainte ca imaginile să fie făcute publice, primarul din Chicago, Lori Lightfoot, a susţinut o conferinţă de presă în care a spus că filmările sunt prea dure şi chinuitoare pentru a le viziona.

El a îndemnat oamenii să rămână paşnici: "Trăim într-un oraş care este traumatizat de o lungă istorie de violenţă a poliţiei şi de conduită necorespunzătoare. Deşi nu avem suficiente informaţii pentru a fi judecători pentru această situaţie este cu siguranţă de înţeles de ce atât de mulţi dintre rezidenţii noştri se simt indignaţi şi îndureraţi".

Video ATENŢIE IMAGINILE VĂ POT AFECTA EMOŢIONAL! 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Mihai Ternopol
16.04.2021, 12:32:24

Presa are partea ei de vina in moartea acestui baiat. Cand violenta e glorificata, iar politia si legile statului sunt demonizate, veti avea din ce in ce mai multi adolescenti ca acest "Tony Montana wannabe".

0 (4 voturi)
Goss Mike
16.04.2021, 13:33:32

In curand politistii din SUA vor omora si copii inca in carucioare.

+1 (1 vot)
Goicea Niculae
16.04.2021, 13:55:30

Există un fel de echilibru moral și universal inerent existenței în general. Când promovezi crime internaționale aproape zilnic ,este firesc ca și acasă situația să fie diferită.

0 (2 voturi)
Modifică Setările