Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Un incendiu puternic a izbucnit la bordul unui vas de croazieră. „Pasagerii vomitau, plângeau... Credeam că ne vom scufunda!“

0
28 May 2013 10:57:56
Autor: Răzvan Cârcu
Incendiul de la bordul vasului de croazieră a fost stins în două ore FOTO Reuters
Incendiul de la bordul vasului de croazieră a fost stins în două ore FOTO Reuters

Pasagerii unui vas de croazieră al companiei Royal Caribbean, care se îndrepta spre Bahamas, povestesc clipele de groază prin care au trecut după ce un incendiu a izbucnit la bord. Focul a fost stins câteva ore mai târziu, iar cei peste 2.000 de pasageri vor fi transportaţi cu avionul în Baltimore, de unde a plecat vasul de croazieră.

Incendiul de la bordul vasului „Grandeur of the Seas”, care a izbucnit luni, în timp ce nava se afla în apropierea insulelor Bahamas, a fost stins după două ore de membrii echipajului, a anunţat compania Royal Caribbean. Nu se cunoaşte încă cauza incendiului, notează Associated Press.

„Ne pare rău pentru acest incident neaşteptat petrecut în timpul croazierei. Înţelegem că a fost un eveniment foarte stresant pentru ei. Apreciem răbdarea şi cooperarea lor”, se arată într-un comunicat al companiei de croazieră.

Pagubele înregistrate nu sunt însemnate şi niciun pasager nu a fost rănit. Potrivit „Daily Mail”, nava a fost obligată să se întoarcă în port marţi dimineaţă.

Totuşi, pentru cei peste 2.200 de pasageri şi aproximativ 700 de membri ai echipajului vestea unui incendiu a generat panică la bordul vasului. Focul s-a extins pe culoarele vasului de croazieră, iar miile de oameni de la bord se pregăteau să abandoneze vasul.

Jennifer Allen, unul dintre pasageri, a declarat pentru NBC că a crezut că nava va avea acelaşi destin cu cel al cunoscutului vas „Titanic”.

O altă pasageră, Danielle Miller, a povestit presei americane că dormea buştean şi nu ştia ce se întâmplă la bord până când comandatul nu a anunţat pasagerii să-şi pună pe ei vestele de salvare. „Primul meu gând a fost că ne vom scufunda”, a povestit Danielle. „Am deschis uşa şi puteam vedea doar oameni alergând cu vestele de salvare pe ei şi strigau la noi să ne luăm pe noi vestele şi să mergem pe punte”, a declarat femeia pentru ABC News. „N-am ştiut timp de o jumătate de oră că la bord izbucnise un incediu (...) Am crezut că chiar ne vom scufunda”, a mai spus americanca.

După ce focul a fost stins, Royal Caribbean a decis să contramandeze restul croazierei, pasagerii urmând să fie transportaţi la Baltimore în cel mai scurt timp. Toţi pasagerii îşi vor primi banii înapoi şi, în plus, compania le va da un ceritifcat pentru o viitoare călătorie.

Nava va rămâne în Freeport, Bahamas, iar autorităţile vor începe cât de curând o anchetă.

Un incendiu puternic a izbucnit la bordul unui vas de croazieră. „Credeam că ne vom scufunda!”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările