Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Iohannis, între „securitatea energetică“ şi buda şcolii din fundul curţii

21
20 Aug 2019 20:39:38
Lulea Marius Dorin

Aflu cu stupoare că Iohannis s-a dus în SUA să discute chestiuni importante: despre „securitatea energetică" a ţării. Să înţeleg că România a scăpat de absolut toate problemele şi acum discutăm lucruri importante.

Suntem bombardaţi cu tot felul de fraze explozive precum „securitatea energetică“, „securitatea alimentară“, „securitatea financiară“, „securitatea militară“... dar toţi politicienii din ultimii 30 de ani nu au reuşit să înţeleagă că noi avem nevoie de cinci mii de grupuri sanitare în interiorul şcolilor, nu în exteriorul lor.

S-a dus Iohannis în SUA să discute chestiuni extrem de importante: „securitate energetică“ a României. Adică am uitat de spitalele insalubre, mai degrabă cocine în care se duc oamenii să moară liniştiţi, am uitat de faptul că e mai uşor să mergi cu avionul la Paris decât cu maşina de la Bucureşti la Braşov, am uitat că 90% din locuinţele din mediul rural nu dispun de grupuri sanitare şi branşamente la apă şi canalizare.

Ce să mai, pentru noi, exact în acest moment, cea mai importantă chestiune este „securitatea energetică“. Mă simt zgâriat pe timpan când aud astfel de fraze, mai ales când discutăm de o ţară, cea mai bogată din Uniunea Europeană, dar cu cei mai săraci oameni. Iar asta nu datorită unor entităţi străine conspiraţioniste care au pus gând rău bravului popor român, ci pentru că pur şi simplu în 1989 am avut parte de o lovitură de stat şi un grup infracţional a pus mână pe România şi o ţine captivă de 30 de ani.

Dar sigur că „securitatea energetică“ a României este una extrem de importantă, că doar de aia s-a dus preşedintele României tocmai peste ocean. El s-a deplasat acolo cu demnitate, vertical, nu precum un vasal, să spună americanilor că ce este în pământul românilor va rămâne şi trebuie exploatat în interesul românilor. Nu, pentru că dacă te comporţi precum un vasal, vei fi tratat precum un vasal. Mai mult decât atât, şi ceilalţi se vor duce să discute direct cu stăpânul, că doar nu pierde timpul nimeni cu servitorii.

Avem ţara din Uniunea Europeană cu cele mai mari resurse de gaz şi petrol. Cu ce ne ajută acest lucru? Noi mergem să căutăm prin alte părţi securitatea energetică, când în fapt noi ar fi trebuit să fim cei care o împart? Ne ducem dincolo de ocean ca să ni se arate iar pisicuţa, adică ameninţarea gravă pe care Federaţia Rusă o exercită asupra României şi de cât de cuminţi trebuie să fim noi?

Păi asta cu Rusia a cam trecut şi nu mai sperie pe nimeni. Politicienii români au meritul colosal că au reuşit ca în ultimii 30 de ani să distrugă mai mult decât a făcut războiul între 1940-1945, sau Rusia Sovietică după 1945, sau fanarioţii cu mult înaintea lor. Băieţii ăştia sunt mici copii pe lângă ce bombe atomice sunt ai noştri.

Ce să mai, sper că vă simţiţi bine în vacanţă, că de grupurile sanitare din fundul curţii poate se vor ocupa alţii. Noi discutăm acum chestiuni importante: „securitatea energetică“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Vanatorul/d.c.
20.08.2019, 20:57:43

Iohannis si-a luat ”devastatorea” si a tras o fuga in SUA sa faca o poza cu Trump, care , spera el, il va ajuta la prezidentialele de la sfarsitul anului..! Toata gargaristica mediatica a lacheilor propagandistici iohannisto-liberalo-seciritici pe marginea acestei vizite incearca sa de-a o ”nota de oficial” unei chestii absolut personale: imaginea. Deci, nici vorba de vreun acord bilateral, intelegere, angajament ferm, tratat, etc, care sa aduca un cat de mic castig Romaniei si romanilor..! Romanii au o expresie care explica extraordinar de ”pitoresc”, ”artistic” ceea ce face Iohannis cu excursia asta a lui, PUR ELECTORALA de altfel, in SUA : ”s-a dus bou si a venit vacă”:)) La fel ca si Referendumul lui electoral (pe ”Justitie”), referendum pe care propagandistii iohanisto-securisti l-au ingropat imediat dupa ce au vazut ca beneficiarul electoral real nu a fost PNL si nici Iohannis, ci Alianta 2020, excursia asta de imagine si cumparaturi a lui Iohannis si nevasta-sa in SUA (excursie pe banii fraierilor care platesc dari la stat, ca doar nu pe banii unui escroc de evazionist fiscal ca el) ii vor aduce tupeistului impostor de la Cotroceni si mafiei careia-i spune tandru ”partidul meu” mai multe ..prejudicii, decat..beneficii..!

-4 (6 voturi)
Vanatorul/d.c.
20.08.2019, 21:04:40

Va rog lasati catva locuri libere in siajul comentariului meu, pentru ca trebuie sa apara imediat gunoaiele propagandistice (trolii) care-si vor smulge parul din cap si-si vor rupe hainele de pe ei, pentru a fi mai convingatori cand vor incerca sa ”repereze onoarea” lui Dorel cu cap de neamț, de la Cotroceni..!:)

-3 (5 voturi)
Vanatorul/d.c.
20.08.2019, 21:05:33

”sa dea o nota de oficial”

-2 (2 voturi)
Vanatorul/d.c.
20.08.2019, 22:19:54

Mai tineti minte..? Tot ce s-a intamplat rau in timpul mandatului de presedinte al lui Iliescu, a fost pus in carca lui..! Tot ce se intampla rau in mandatului Constantinescu se pune in carca lui..! Ca sa nu mai vorbesc de mandatul lui Basescu cand cele doua mafii, PSD SI PNL, ajunse din nou impreuna la guvernare si legiferre sub denumirea de USL, puneau in carca Marinarului pana si viscolele, inzepezirile sau zecile de mii de..sarcinil accidentale ..!:) In timpul mandatelelor acestor presedinti s-a vorbit de ”regimul Iliescu” , ”regimul Constantinescui”, ”regimul Basescu”..Si toti trei s-au asumat (mai mult sau mai putin barbateste) parte din nereusitele economice, politice, diplomatice etc, ale tarii, intamplate in mandatul lor si reprosate de presa..! Ei bine, ceea ce-mi place mie cel mai mult la escrocul imobiliar care face figuratie la Cotroceni ca un impostor sadea si (dar si la propagandistii lui limbăi) , e faptul ca , desi Constitutia, la fel ca si presedintilor dinainte, ii dedica si lui, presedintelui-nulitate Klaus Iohannis, un intreg Capitol, cu peste o duzina de articole cu prerogative, si desi ii place sa fie privit ca fiind ”titularul politicii externe si relatiilor internationale” precum ”sef al statului roman”, Maimutarescu asta cu cap de neamț nu si-a asumat niciodata nimic din multiplele esecuri cu care s-a confruntat Romania pe plan extern sau intern in chiar perioada mandatului sau, in schimb e foarte ”responsabil” atunci cand e rost de ceva tras in poze cu sefi de stat care-l tratreaza ca pe un pudel docil, sau cand vine vorba sa-i faca mofturile lui nevasta-sa sau cand trebuie sa ordone zilnic propagandistilor si trolilor lui, sa-i mai inventeze niscaiva merite si oarece virtuti, pe care nu le-a avut si nici nu le-a demonstrat vreodata..! O nulitate ca politician, o nulitate ca om si caracter..! La fel ca si propagandistii si trolii lui..

-1 (3 voturi)
Sacha Durand
20.08.2019, 21:43:12

"Energia " e pe la psd-isti ! Ei se ocupa de "executiv" si "legislativ"....Atributiile prezidentiale nu se ocupa de wc-ul din fundul curtii ! Ptr. asta sunt altii ! ghici care ?

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările