Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Ivanka Trump, audiată sub jurământ într-un proces privind folosirea ilegală a fondurilor nonprofit pentru inaugurarea tatălui ei de acum patru ani

16
4 Dec 2020 06:31:14
Autor: News.ro
FOTO Guliver/Gettyimages
FOTO Guliver/Gettyimages

Ivanka Trump, fiica şi consilieră a preşedintelui Statelor Unite, a fost audiată sub jurământ, săptămâna aceasta, ca parte a unui proces civil referitor la utilizarea abuzivă a fondurilor nonprofit pentru inaugurarea lui Donald Trump acum patru ani.

Procurorul general al districtului Columbia, Karl Racine, a dezvăluit marţi, într-o instanţă de judecată, că depunerea a avut loc.

Într-un proces din ianuarie 2020, Racine a susţinut că afacerile imobiliare ale lui Donald Trump şi alte entităţi au folosit în mod abuziv fonduri nonprofit pentru a îmbogăţi familia Trump. Potrivit procesului, o corporaţie nonprofit scutită de impozite numită 58th Presidential Inaugural Committee s-a coordonat cu familia Trump pentru a plăti sume exagerate pentru spaţiul pentru evenimente al hotelului Trump International din Washington.

Potrivit procesului, într-un caz, organizaţia nonprofit a plătit mai mult de 300.000 de dolari pentru a avea o recepţie privată la hotelul Trump pentru cei trei copii mai mari ai preşedintelui - Donald Jr., Ivanka şi Eric - în seara inaugurării, din 20 ianuarie 2017.

”Legislaţia districtuală impune ca organizaţiile nonprofit să îşi folosească fondurile în scopul public declarat, nu în beneficiul persoanelor private sau al companiilor”, a spus Racine la începutul acestui an.

Procesul său urmăreşte să recupereze 1 milion de dolari care ar fi fost direcţionat direct către afacerea familiei Trump.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii. Comitetul inaugural a declarat că finanţele sale au fost verificate independent şi că toţi banii au fost cheltuiţi legal. Deşi legile privind finanţarea campaniilor restricţionează mărimea contribuţiilor campaniei, comitetele de inaugurare pot accepta donaţii nelimitate, inclusiv de la corporaţii. Cele 107 milioane de dolari strânse de comitetul inaugural al lui Trump, prezidat de dezvoltatorul şi investitorul imobiliar Thomas Barrack, au fost cele mai mari din istorie, potrivit declaraţiilor depuse la Comisia Electorală Federală.

Un fost consilier al campaniei Trump, Richard Gates, a fost vicepreşedinte al comitetului inaugural.

Gates a fost unul dintre mai mulţi asociaţi ai lui Trump condamnaţi în ancheta fostului consilier special Robert Mueller referitoare la posibila implicare a Rusiei în alegerile din 2016.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Iezer
4.12.2020, 06:50:00

Stim de la Dragnea , ca sunt aceeasi securisti criminali CIA .

-5 (7 voturi)
Iezer
4.12.2020, 07:01:01

" condamnaţi în ancheta fostului consilier special Robert Mueller referitoare la posibila implicare a Rusiei" Tare asta ! Deci au fost condamnati pentru o fapta posibila ? Bai Trump tu ce ai facut 4 ani : De ce nu i-ai condamnat la scaunul electric pe judecatorii astia pentru posibili sluji CIA ?

-7 (11 voturi)
Coronavirus Noul
4.12.2020, 07:02:55

Bianca Dragusan a lor. Doar ca practica alt tip de prostitutie.

+3 (5 voturi)
Mihai Tarnopol
4.12.2020, 08:18:32

Da, e frumoasa Ivanka. Ai vrea o noapte cu ea, dar trebuie sa te multumesti cu Ilhan Omar. Sau Cardi B, un fel de Simona Senzual pe testosteron a lor. Ca Nancy Pelosi nu e available.

-10 (12 voturi)
Coronavirus Noul
4.12.2020, 08:37:18

Multumesc domnule Tarnopol, dar nu sunt interesat. Daca vrei mata, poti sa-ti cumperi una de plastic de pe net, pentru ca procentul de plastic din ambele e foarte apropiat.

+3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările