Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Jeff Bezos crede că, în viitor, oamenii se vor naşte în spaţiu şi pe Pământ vor veni doar în vizită

7
13 Nov 2021 17:58:13
Autor: Cristina Morozan
Bezos a menţionat pentru prima dată ideea construirii de colonii spaţiale încă din timpul discursului său de absolvire a liceului  FOTO Alex Wong/Getty Images
Bezos a menţionat pentru prima dată ideea construirii de colonii spaţiale încă din timpul discursului său de absolvire a liceului  FOTO Alex Wong/Getty Images

Miliardarul Jeff Bezos, fondatorul Amazon şi Blue Origin, crede că, în viitor, oamenii se vor naşte în colonii spaţiale şi vor veni pe Pământ în vizită. Bezos a discutat despre spaţiu, planurile Blue Origin şi relaţia dintre explorarea spaţiului şi salvarea Pământului în timpul unui interviu, miercuri la Forumul Ignatius din 2021 din Washington, DC.

Fondatorul Amazon şi Blue Origin a dezvoltat ideea sa pentru coloniile spaţiale: habitate plutitoare care imită vremea şi atracţia gravitaţională a Pământului. Cilindrii plutitori, care se învârt, ar putea găzdui până la un milion de oameni şi ar avea „râuri, păduri şi viaţă sălbatică”, a spus el, conform Insider.

„De-a lungul secolelor, mulţi oameni se vor naşte în spaţiu, va fi prima lor casă”, a spus Bezos. „Se vor naşte în aceste colonii, vor trăi în aceste colonii. Apoi, vor vizita Pământul aşa cum aţi vizita, ştiţi voi, Parcul Naţional Yellowstone”.
 
Bezos a menţionat pentru prima dată ideea construirii de colonii spaţiale încă din timpul discursului său de absolvire a liceului şi a declarat miercuri că el crede că aceste colonii spaţiale sunt o opţiune mai bună decât încercarea de a reîncepe viaţa pe o altă planetă. 
 
„Chiar daca ar fi să terraformezi Marte sau să faci ceva foarte dramatic de genul acesta - ceea ce ar putea fi foarte, foarte provocator, apropo - chiar dacă ai face asta, ar însemna, cel mult, o dublare a Pământului. Atunci treci de la 10 miliarde de oameni la 20 de miliarde de oameni”, a mai spus Bezos.
 
Modul în care se poate stabili viaţa în afara Pământului este un punct major de dispută între Bezos şi fondatorul Tesla şi SpaceX, Elon Musk. Musk a declarat că principalul obiectiv al companiei sale de rachete este „colonizarea planetei Marte”, iar referirea lui Bezos la „terraformare” pare a fi o lovitură indirectă la adresa sa.
 
La rândul său, Musk a scris pe Twitter în 2019 că nici planul lui Bezos nu ar funcţiona, deoarece ar fi nevoie de „transportarea unor cantităţi uriaşe de masă de pe planete/luni/asteroizi”. 
 
„Ar fi ca şi cum ai încerca să construieşti SUA în mijlocul Oceanului Atlantic”, a spus el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Tomescu Tom
13.11.2021, 18:18:00

Musk își bate capul degeaba cu Bezos ... Individul nu are capacitatea de a înțelege .... Omul a văzut filme ..a citit cărți SF ..și atât .. O avea el o diplomă în inginerie electrică și informatică ..dar nu făcut nimic, până acum , cu ea .. 😜 Omul este doar un simplu vânzător .. unul deștept ..însă doar atât !

+2 (2 voturi)
Afurisit
13.11.2021, 18:19:17

Adevarui ca un bisnitar ordinar poate face dezvaluiri despre viitor

-13 (17 voturi)
Pisicul Tunetului
13.11.2021, 19:28:44

Astia e "inteligenti".....foarte "inteligenti"

0 (2 voturi)
echi
13.11.2021, 20:42:55

Asta e capitalismul, cel putin in USA, cei foarte bogati sunt tratati ca zeii, ca le stiu pe toate si stiu de toate! Si Donald Tramp se dadea rotund ca stia ce-i treba Poporului , cand el e un Hotz! Daca te ratoi la ei prea tare sau incerci sa-i taxezi ca pe toata lumea, iti sar in cap si te acuza ca esti Comunist. In general Extrema Dreapta nu stie ce vrea: e impotriva celor super-bogati/corporatiilor, dar nici nu vor ca acestia sa fie atinsi cumva cu vreun deget.....

+1 (3 voturi)
echi
13.11.2021, 20:48:16

Se intampla si la altii ca super bogatii sa se dea rotunzi , sa le stie pe toate! La noi Tiriac, Becali si alti mangraoni, fiind pe post de guru, in domeniile lor de "stiinta", buninteles......

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările