Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Jerome Powell a fost reales de Biden la conducerea Federal Reserve din SUA, cea mai puternică bancă centrală din lume

0
23 Nov 2021 04:04:08
Autor: Mălina Gîndu
FOTO: AFP
FOTO: AFP

Jerome Powell, a fost nominalizat luni pentru un al doilea mandat de patru ani în fruntea celei mai puternice bănci centrale a lumii, de către preşedintele SUA. Joe Biden a dat asigurări că aceste este „persoana potrivită'' pentru a sprijini redresarea economică a Statelor Unite, fără ca inflaţia să crească, relatează AFP, conform Agerpres.

„Jay (Jerome) este persoana potrivită care să ne ghideze şi să continue acest efort'', a afirmat preşedintele SUA într-un discurs rostit la Casa Albă, referindu-se la redresarea economiei şi la situaţia locurilor de muncă, afectate anul trecut de pandemia de COVID-19.
 
Preşedintele SUA a afirmat, de asemenea, că banca centrală din SUA ar trebui să fie „lider'' în abordarea schimbărilor climatice, un subiect care i-a adus lui Jerome Powell multe critici din partea aripii stângi a Partidului Democrat.
 
„'Vom folosi instrumentele noastre atât pentru a sprijini economia şi puterea pieţei forţei de muncă, cât şi pentru a preveni creşterea inflaţiei'', a afirmat, la rândul său, Jerome Powell, menţionând printre celelalte priorităţi ale următorului său mandat „lupta împotriva evoluţiei riscurilor legate de schimbările climatice şi atacurile cibernetice''.
 
Noul mandat al lui Jerome Powell va avea nevoie de confirmarea Senatului SUA, care în prezent este controlat de Partidul Democrat din care face parte şi preşedintele Joe Biden, dar care este puternic divizat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările