articolul anterior articolul urmator

INFOGRAFIE Asasinarea lui JFK, un mister vechi de 50 de ani. Ultimele clipe din viaţa celui mai iubit preşedinte american

5
21 Nov 2013 13:03:52
Autor: Elena Dumitru
John F. Kennedy, alături de soţia sa, Jackie, cu câteva momente înainte să fie împuşcat. FOTO Reuters
John F. Kennedy, alături de soţia sa, Jackie, cu câteva momente înainte să fie împuşcat. FOTO Reuters
Foto
Video

5 Comentarii

x cogito ergo sum
21.11.2013, 13:39:08

Cata precizie sa ai ca sa nimeresti in capul unui om aflar intr-o masina in miscare de sus de la etajul sase al unei cladiri ? Era cel mai bun lunetist din lume ?

+1 (3 voturi)
Liviu Zaharia
21.11.2013, 16:29:07

Precizia o are arma

-1 (1 vot)
Mircea Nistor
21.11.2013, 19:01:40

Care 2 gloantze?!Au fost trei...Primele 2 au fost trase din spate,din cladirea depozitului de manuale,fie de Oswald,fie de o sosie a lui.Primul a ricosat,datorita unui semafor,a ajuns pe ciment,smulgand tzandari si ranind un spectator la distanta mare de scena.Al doilea l-a lovit intre coloana vertebrala si omoplat pe Kennedy,apoi l-a ranit pe guvernatorul Connoly,aflat in fata presedintelui,langa soferul limusinei prezidentiale.Se stie ca datorita trecutului tumultuos,Lee era urmarit de multisor de "agenturili" americane.Chiar daca se stia de pornirile lui ideologice,nu-i exclus sa fie lucrat.Iar al treilea glont,care i-a spulberat craniul lui Kennedy SIGUR n-a fost tras din spate.El a lovit din fata,provocand in spate,la iesire,dislocarea craniului si a continutului lui,datorita a ceea ce legistii numesc efectul hidrodinamic.Pe serialele de pe History.com,Viasat History,am vazut nenumarate filmari ale impactului gloantelor cu incetinitorul asupra pepenilor,care simuleaza un viscer cu continui lichidian central,la fel ca si capul omenesc.La iesire,glontele produce explozia peretilor,cu expulzarea violenta a continutului lichidian.Chiar daca Oswald a tras primele focuri,al treilea a fost de la un "om de bine",CARE SUPRAVEGHEA CA SCENARIUL SA IASA CONFORM PLANULUI.De aici cred,perplexitatea arestatului Oswald,care cred ca a fost tulburat ,cand si-a dat seama ca a mai tras cineva,si a inceput foarte serios sa se intrebe ce i se intampla...Lucratura extra,a ultraconservatorilor din armata si servicii,nemultumiti a presedintele n-a mers pana in panzele albe,sa ordone suport aerian american fatzis pentru operatiune de debarcare din GOLFUL PORCILOR.Bush senior sunt sigur 100% ca stie adevarul,era oficial CIA cu rang inalt,implicat in acea operatie.Unul din vasele de debarcare era botezat "Houston" dupa locul nasterii,iar celalat,"Barbara",dupa numele nevestei...Daca al treile glonte,care l-a lovit in cap pe Kennedy,ar fi lovit din spate,ar fi trebuit ca "grosul" substantei cerebrale sa ajunga in fata lui Kennedy,pe guvernatorul Connoly,si nu in spatele limusinei...

+2 (2 voturi)
Silviu Vasile Dumitrescu
21.11.2013, 21:33:19

În sfârşit, cineva care ştie. ...Câte ceva. De la coadă la cap, Bush sr. nu era pe atunci oficial „cu rang înalt” CIA, ci era chiar... pifan în agenţie. Doar că afacerile lui civile era în domeniul petrolier şi urmărea licenţe de exploatare în Golful Porcilor. O înregistrare (filmare) video întâmplătoare făcută de la distanţă - căreia ani şi ani de zile nu i s-a dat nicio importanţă - a fost procesată cu tehnicile actuale de recunoaştere facială, şi arată silueta unui Bush sr. tânăr, mândru şi vigilent care, nici mai mult nici mai puţin, păzea intrarea la depozitul de cărţi din care trăgea Oswald. Apoi, căutare ”Zapruder Slow Motion”, link: http://www.youtube.com/watch?v=ydYBin_6pvk Glontele lui Oswald loveşte din spate la frame 220, glontele din faţă loveşte la frame 312, fiind tras de pe peluza verde, din spatele unui gard. Fotografii de amatori arătau două siluete în umbra unor pomi, pe care nimeni din public nu le-a recunoscut vreodată şi nici serviciile sau dispozitivele locale de pază nu le-au revendicat vreodată. O explicaţie simplă: căutare: ”JFK Last Shot”, link: http://www.youtube.com/watch?v=axVmgIEgHTo Glontele fatal a fost tras din lateral dreapta, 22 de grade. Totul în rest a fost o mega-diversiune sub controlul direct al lui Lyndon Johnson, vicepreşedintele lui JFK. John Fitzgerald Kennedy a fost ultimul preşedinte american care a mai crezut sincer în democraţie şi libertate, şi care a şi făcut ceva pentru aceste idealuri. De la el încoace, Administraţia SUA nu mai este altceva decât un paravan pentru Dictatura Banului.

+3 (3 voturi)
Mircea Nistor
22.11.2013, 15:37:38

Va felicit,scumpi pretini si tovarasi,v-ati insusit critica.Deci,trei gloantze,nu doua..Nostim este ca deopotriva, pe vicepresedintii lui Lincoln si Kennedy,ii chema Johnson.Primul fusese chiar proprietar de sclavi,membru al Partidului Democrat (in 1861,sustinator majoritar al sclavagismului!), convertit ulterior la republicanism pro-unionism si antisclavagism..In timp ce vice-le lui Kennedy,LB Johnson,era democrat sudist,care in timpul razboiului din Vietnam,s-a comportat precum "ulii" republicani din zilele noastre,sustinatori ferventzi ai interventiilor fara speranta din Afganistan si Irak.

+1 (1 vot)