Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Joe Biden: Democraţia în lume se confruntă cu ”provocări importante şi îngrijorătoare”

3
9 Dec 2021 18:12:04
Autor: Viorica Marin
Preşedintele SUA, Joe Biden
Preşedintele SUA, Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a opinat joi că democraţia are nevoie de "campioni", inclusiv în SUA, în deschiderea unui Summit virtual pentru democraţie, care reuneşte 100 de ţări, a căror selecţie a stârnit controverse pe plan internaţional, relatează France Presse.

Şeful statului american, care a invitat liderii a 100 de ţări la acest summit, o alegere care a provocat tensiuni, a recunoscut că Statele Unite însele sunt nevoite ”să lupte fără încetare pentru a se afla la înălţimea idealurilor lor democratice”, în aceastp alocuţiune, la Casa Albă, pe un podium înconjurat de panouri cu inscripţia ”Summit for Democracy” şi un logo în culorile albastru, portocaliu şi alb.
 
Cel de-al 46-lea preşedinte american a recunoscut că niciunul dintre statele invitate la acest summit nu este ”perfect”.
 
Însă el le-a îndemnat să-şi unească eforturile împotriva ”autocraţiilor” care-şi ”justifică practicile şi politicile reprimării drept cel mai efcient mijloc de a răspunde provocărilor momentului” şi care seamănă îndoieli cu privire la capacitatea regimurilor democratice de a avea grijă de cetăţenii lor.
 
Democraţia în lume are nevoie de "campioni" pentru a face faţă "provocărilor importante şi neliniştitoare", a spus Biden de la Casa Albă, exprimându-se de pe un podium înconjurat de panouri create pentru această ocazie, cu inscripţia "Summit pentru Democraţie" şi un logo în culorile albastru, portocaliu şi alb.
 
Cel de-al 46-lea preşedinte american a recunoscut că SUA înseşi trebuie să "lupte fără încetare pentru a fi la înălţimea idealurilor lor democratice" şi a fost de părere că niciunul din statele invitate la summit nu este "perfect".
 
Dar, liderul american le-a invitat să-şi unească eforturile în faţa "autocraţilor" care "îşi justifică practicile şi politicile de represiune ca fiind mijlocul cel mai eficient de a răspunde provocărilor momentului", semănând îndoială asupra capacităţii regimurilor democratice de a avea grijă de proprii lor cetăţeni.
 
Evenimentul, organizat virtual la Washington din cauza pandemiei de COVID-19, urmează teoretic să se desfăşoare cu prezenţă fizică anul viitor.
 
Summitul reuneşte reprezentanţi ai 100 de guverne, organizaţii neguvernamentale, întreprinderi şi organizaţii caritabile, dar lista invitaţilor a provocat tensiuni aprinse.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Breasla
9.12.2021, 18:35:07

Lupul paznic la oi

+1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
9.12.2021, 18:52:15

Comentariu considerat abuziv.

echi
9.12.2021, 21:06:52

Are dreptate Biden, Vestul in general si Democratia se afla in criza, care e speculata de cei doi catzelandrii: China si Rusia, care vor mai mult! Sa vedem cum se va sfarsi, pentru ca de multe ori in viata, vrand mai mult treba sa risti , si te trezesti cu mai putzin! Germania si Japonia secolului trecut, o stiu prea bine....

-2 (2 voturi)
Modifică Setările