Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Joe Biden denunţă tentativele Rusiei de a influenţa următoarele alegeri din SUA: „Este pur şi simplu o încălcare a suveranităţii noastre”

7
28 Jul 2021 11:10:47
Autor: Ion Gaidau
Joe Biden FOTO EPA-EFE
Joe Biden FOTO EPA-EFE

Joe Biden a avertizat într-o alocuţiune susţinută la sediul serviciilor de spionaj ale SUA că Rusia încearcă să perturbe alegerile de la mijloc de mandat din 2022. Preşedintele american denunţă „dezinformarea” rusă şi tentative de „încălcare a suveranităţii”, transmie AFP, potrivit news.ro.

„Priviţi ce face Rusia cu alegerile din 2022 şi dezinformarea. Este pur şi simplu o încălcare a suveranităţii noastre”, a spus liderul de la Casa Albă într-o vizită la Oficiul Direcţiei Naţionale de Informaţiilor (ODNI), în apropiere de Washington, referindu-se la informaţiile pe care le primeşte pe această temă în cadrul briefiengurilor zilnice.

Preşedintele rus Vladimir Putin „are o adevărată problemă. El conduce o economie care are armament nuclear şi puţuri de petrol şi nimic altceva”, a declarat şeful statului american.

„Asta-l face şi mai periculos, după mine”, a subliniat Biden.

Preşedintele american şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea faţă de o intensificare a atacurilor cibernetice, inclusiv de tip ransomware, care constau în penetrarea unor reţele ale unei entităţi în vederea criptării datelor acesteia cu scopul de a cere o răscumpărare, cel mai adesea în bitcoin, în schimbul cheii de decriptare.

„Dacă vom ajunge la un război, la un adevărat război armat, cu altă mare putere va fi din cauza unui atac cibernetic”, a avertizat Biden.

În toamna lui 2022 urmează să aibă loc alegeri legislative în Statele Unite, numite „de la jumătatea mandatului” („mid term elections”), în care se aleg toate mandatele din Camera Reprezentanţilor şi o treime din mandatele din Senat.

Statele Unite au imputat recent Chinei o piratare masivă, în martie, a serviciului de mesagerie Exchange al grupului Microsoft, iar Casa Albă a somat Moscova în mai multe rânduri să acţioneze împotriva atacurilor de tip ransomware comise de pe teritoriul rus.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Lucifer
28.07.2021, 11:25:42

Rusia a devenit un agresor global contra întregului Occident. De fapt, Rusia vrea ca Occidentul să o considere "mare putere" cu drept egal în stabilirea Noii Ordini Mondiale/ Globale. Şi mai ales cu o zonă de influenţă şi control proprie, fără amestecul altora. Rusia ar vrea la o adică un compromis major cu Occidentul, dar în termenii ei. Ceea ce nu se poate, Rusia este prea mică economic, deşi a rămas o puternică forţă militară. Rusia este în pragul celei de a doua MARI IMPLOZII ECONOMICE ceea ce va duce şi la o explozie politică internă.

-1 (7 voturi)
OmTacut2 มวยโบราณ
28.07.2021, 12:19:29

Lucifer "Rusia a devenit un agresor global contra întregului Occident." Dupa "mintea" lui Lucifer asa o fi, numai ca Rusia nu stie cum sa atraga cat mai mult investitiile din Europa Occidentala si nicidecum sa sperie Europa Occidentala. "Rusia este în pragul celei de a doua MARI IMPLOZII ECONOMICE ceea ce va duce şi la o explozie politică internă." Cainele moare de drum lung si Lucifer de grija rusilor.

+9 (15 voturi)
Ramona Georgescu
28.07.2021, 11:30:01

Avand in vedere faptul ca SUA s-au implicat in alegerile din alte state concomitent cu campanii de dezinformare ,declaratia presedintelui american este una curajoasa si neasteptata.Tocmai a recunoscut ca astfel de actiuni reprezinta incalcari ale suveranitatii.

+3 (7 voturi)
Buzduganu Andrei
28.07.2021, 12:09:42

"Preşedintele rus Vladimir Putin „are o adevărată problemă. El conduce o economie care are armament nuclear şi puţuri de petrol şi nimic altceva" ..... cu asta ai descris si economia americana, producatoare de armament si dependenta de hegemonia dolarului american pe piata energetica. Cat despre potato Biden .... https://www.youtube.com/watch?v=qlODCr8n7WQ

-14 (22 voturi)
Cristian saileanu
28.07.2021, 12:35:29

dementia joe a inceput din nou cu basme de adormit Mitsura

-9 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările