Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Joe Biden, despre varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2: „Sunt motive de îngrijorare, nu de panică”

3
29 Nov 2021 21:06:28
Autor: Ion Gaidau
Joe Biden vorbind despre varianta Omicron FOTO EPA-EFE
Joe Biden vorbind despre varianta Omicron FOTO EPA-EFE

Joe Biden a anunţat că „nu anticipează în acest stadiu” noi restricţii pentru călătoriile internaţionale, nici măsuri de carantină în SUA în legătură cu noua variantă Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19.

„Dacă oamenii sunt vaccinaţi şi poartă mască, nu este nevoie de carantină”, a declarat preşedintele american într-o conferinţă de presă susţinută la Casa Albă. 

„Sunt motive de îngrijorare în faţa acestei noi variante, însă nu sunt motive de panică”, a subliniat Biden.

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, Joe Biden i-a îndemnat pe americani să se vaccineze anti-COVID-19, inclusiv cu doza booster, şi să poarte mască sanitară în interior.

Preşedintele american a mai anunţat că va prezenta joi o strategie detaliată de luptă împotriva COVID-19 în timpul iernii. „Nu cu închideri sau carantine, ci amplificând vaccinarea, rapelurile, testele”, a spus Biden, potrivit AFP.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

geek-a-contra
29.11.2021, 21:21:31

gaidau, nene, "concern" ("omicron is a reason for concern, not panic", asta este enuntul original) se traduce prin "preocupare" (atentie, etc) nu 'ingrijorare" (worry) cum ai tradus dupa urechea din burta si de dragul dramatismului

+8 (10 voturi)
Ncita Co
30.11.2021, 03:58:33

yawn, https://www.merriam-webster.com/dictionary/concern Essential Meaning of concern 1 : to relate to (something or someone) : to be about (something or someone) The novel concerns three soldiers. This study concerns the noise levels in cities. 2 : to affect or involve (someone) : to be the business or interest of (someone) The problem concerns [=affects] us all. This conversation doesn't concern you. 3 : to make (someone) worried : to cause concern for (someone) Our mother's illness concerns us.

+8 (8 voturi)
geek-a-contra
30.11.2021, 08:51:14

blog.givemesomeenglish.com/concerned-vs-worried/ ca sa fie clar: concerned - a fi preocupat, in sensul de a da atentie deosebita, si a cauta solutii la o problema worried - a fi preocupat in sensul de alarmat si a da in bilbiiala vezi concluziile articolului (And To It Put Another Way…) poti gasi si alte articole care-ti vor espune exact acelasi lucru mamaie, scriu articole stiintifice in engleza de fro 2 decenii, si am destula experienta ca sa stiu care este diferenta intre termeni si unde si cum sa-i folosesc.

+8 (8 voturi)
Modifică Setările