Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Joe Biden îşi oficializează candidatura la Casa Albă şi începe cursa ca favorit

5
25 Apr 2019 14:41:49
Autor: Ion Gaidau
Vicepreşedintele american Joe Biden FOTO biography.com
Vicepreşedintele american Joe Biden FOTO biography.com

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden şi-a oficializat joi candidatura la Casa Albă şi începe cursa ca favorit al învestiturii taberei democrate.

„Valorile fundamentale ale acestei naţiuni, rangul nostru în lume, chiar şi democraţia noastră, tot ce a făcut America este în joc. Acesta este motivul pentru care îmi anunţ candidatura la preşedinţia Statelor Unite“, a scris Joe Biden pe Twitter.

La 76 de ani, „Unchiul Joe“ este cel de-al 20-lea candidat la învestitura taberei democrate pentru duelul final cu contracandidatul republican şi al doilea cel mai în vârstă după senatorul Bernie Sanders, 77 de ani.

Biden a fost vicepreşedinte al SUA în perioada Barack Obama, ianuarie 2009 - ianuarie 2017. El a mai candidat de două ori la învestitura partidului său, în 1988 şi apoi în 2008.

El este văzut drept favorit de sondaje în ciuda unor acuzaţii că ar fi sărutat pe frunte şi pe umeri femei fără voia lor.

Nu şi-a prezentat scuze în urma acestor dezvăluiri, dar a recunoscut că este mai afectuos de felul său.

Principalul său contracandidat democrat este Bernie Sanders, care trebuie să recupereze şase puncte procentuale pentru a trece pe primul loc. Cei doi sunt urmaţi la mare distanţă de senatoarea de California Kamala Harris şi primarul oraşului South Bend (Indiana) Pete Buttigieg.

„Unchiul Joe“ urmează să-şi facă prima apariţie de candidat declarat lunea viitoare în faţa unor sindicalişti din Pittsburgh (Pennsylvania), un stat crucial din „Rust Belt“ care a votat în noiembrie 2016 pentru candidatul republican, Donald Trump, în detrimentul celui democrat, Hillary Clinton, o premieră din 1992 încoace.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Index 4.2
25.04.2019, 14:51:22

Joe il va alunga pe impostorul Rozaliu de la casa alba care, in ianuarie 2021 va sta pe scari in papuci si pijamale, strigand disperat: Stiri False, nu e adevarat, nu is eu!

-1 (1 vot)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
25.04.2019, 15:04:04

La prima impresie e cam batran. Politica la nivelul asta e cumplita...numai un bal de binefacere dureaza pana noaptea tarziu. Ce sa mai vorbim de calatorii lungi, discutii atente si "periculoase"... In cele din urma cam asa de batran a fost si Reagen si i-a spart pe toti...

-1 (1 vot)
Goicea Niculae
25.04.2019, 15:19:48

Uncle Joe libidinosul , va avea sprijinul celei mai democratice și avansate tari de pe glob...Ucraina ,unde fisu are afaceri ,pentr a câștiga președinția. Fauna candidaților democrați reprezintă groapa de gunoi a politici americane ,cu excepția poate a Tulsei Gabbard pe care asi vota-o dacă va fi nominalizata. Pana atunci Trump poate sa doarmă liniștit ,pentru ca va fi reales fără probleme.

Index 4.2
25.04.2019, 16:32:39

Libidinos ii bunicatu , tzaganu Rozaliu, vopsit de rusi.

Adrian Dinu
25.04.2019, 19:59:25

ahahaha, asta e mai ,,mort'' decat Hillary. Numai carcase progresiste in Partidul Democrat al SUA!

Modifică Setările