Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Joe Biden îşi publică declaraţia fiscală şi reia o tradiţie întreruptă de Donald Trump: Ce venit a declarat preşedintele american pentru anul trecut

2
18 May 2021 11:01:00
Autor: News.ro
Joe Biden FOTO EPA-EFE
Joe Biden FOTO EPA-EFE

Joe şi Jill Biden au câştigat un pic peste 600.000 de dolari în 2020, potrivit unei declaraţii de impozit pe care au publicat-o, reluând o tradiţie întreruptă de către Donald Trump, care a refuzat să se supună acestui exerciţiu de transparenţă, relatează AFP.

De la Richard Nixon încoace, în urmă cu o jumătate de secol, preşedinţii americani publică aceste dcumente fiscale care detaliază sursa veniturilor şi impozitele plătite, însă Donlad Trump  a refuzat să participe la acest  exerciţiu de transparenţă în mandatul său.

În 2020, Joe Biden şi soţia sa, Jill, o profesoară la o universitate publică, au declarat un venit brut de 607.336 de dolari.

Ei au plătit impozite federale în valoare de 157.414 de dolari, reprezentând 25,9%.

Ei au plătit, de asemenea, impozite statului Delaware, unde îşi au domiciliul, în valoare de 28.794 de dolari.

Vicepreşedinta Kamala Harris şi soţul său Doug Emhoff, un avocat, au anunţat venituri brute în valoare de 1.695.225 de dolari, din care au plătit impozit federal în valoare de 621.893 de dolari, reprezentând 36,7%..

Ei au plătit impozit în statul Carolina în valoare de 125.004 de dolari, iar Doug Emhoff a plătit impozit în capitala federală în valoare de 56.997 de dolari.

Doug Emhoff, un avocat cunoscut în mediul divertismentului, şi-a luat concediu fără plată la cabinetul său de avocatură după ce Kamala Harris a fost aleasă de către Joe Biden partenera sa de cursă.

Impozitele celor două familii de la conducerea Executivului american ar creşte, dacă Biden reuşeşte să-şi impună planul de cheltuieli masive, ajutoare familiale şi destinate educaţiei, care urmează să fie finanţat printr-o creştere a impozitelor americanilor bogaţi.

Potrivit unui anchete New York Times (NYT), care a reuşit să obţină documente fiscale ale lui Donald Trump, fostul preşedinte republican a reuşit să-şi reducă factura la fisc la zero timp de 11 din 18 ani, potrivit unor arhive obţinute de către cotidian, şi a plătit impozit doar 750 de dolari în 2016 şi 2017.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Silvester Romanul
18.05.2021, 12:41:20

Cu memoria lui senila, nu stiu ce a putut declara Sniffing Joe.

-4 (6 voturi)
Badea Scârţan !
18.05.2021, 19:07:30

??Impozitele celor două familii de la conducerea Executivului american ar creşte, dacă Biden reuşeşte să-şi impună planul de cheltuieli masive, ajutoare familiale şi destinate educaţiei, care urmează să fie finanţat printr-o creştere a impozitelor americanilor bogaţi. Potrivit unui anchete New York Times (NYT), care a reuşit să obţină documente fiscale ale lui Donald Trump, fostul preşedinte republican a reuşit să-şi reducă factura la fisc la zero timp de 11 din 18 ani, potrivit unor arhive obţinute de către cotidian, şi a plătit impozit doar 750 de dolari în 2016 şi 2017.3 Citeste mai mult: adev.ro/qtakzb Ce sa zic, vai de ei, bietii soti Biden au fost jumuliti efectiv de catre Federal si State... Despre Kamala si generatorul ei de venituri, avocatul ala din domeniul divertismentului, deh, nasol... Ca Donald Trump nu a vrut sa mai dea si statului niste zeci de milioane, ei bine, diferenta dintre el si cei mai sus amintiti (Joe Biden, Kamala Harris angajati ai statului federal american)este ca Donald Trump a generat si sustinut zeci de mii de slujbe platite decent pe cand cei doi au mancat din punga statului. Deci e normal ca cei care primesc salariu de la stat sa dea impozit cat se poate de mult si de generos... Pe de alta parte besina asta eterna a Democratilor cu publicarea veniturilor pe baza de declaratie, e atat de insidioasa si ipocrita incat, daca te-ai lua doar dupa declaratiile lor de avere, sotii Clinton din famiglia Clinton, apar a avea mari probleme in a-si plati facturile curente... Asta in timp ce prin Clinton Fundation au intrat-iesit niste sute de milioane, posibil miliarde de dolari. Plus ca insidioasa sugestie cum ca Donald J Trump a refuzat sa-si publice declaratia de avere ca si cum era obligat s-o faca, lucru total neadevarat, e tot o jegoseala marca Democrata, in fapt nimic nu-l poate obliga pe un POTUS sau pe un om de afaceri sa-si faca publice veniturile, atata timp cat exista o legislatie in domeniu care OBLIGA la confidentialitatea veniturilor fiscale fata de public.Nu fata de autoritatile fiscale evident... IRS-ul stie oricum totul, nu va faceti griji, iar daca ceva nu e in regula nu iarta pe nimeni. Nu l-au iertat ei nici pe Al Capone, darami-te pe Biden sau Trump... In rest am mai vazut un mini-speech marca Biden ieri. Incepe spunand ceva, dupa doua trei ezitari pierde sirul si bau, o da cotita cu ...,,anyway that's is" ! Nene, Biden in capul lui e cand singur, cand pierdut...

-5 (5 voturi)
Modifică Setările