Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Joe Biden, către militarii americani din Marea Britanie: „Ştiţi care e cea mai mare ameninţare la adresa securităţii SUA? Nu este o glumă”

52
12 Jun 2021 17:48:13
Autor: Cristina Ene
Joe Biden în Marea Britanie FOTO Arhivă
Joe Biden în Marea Britanie FOTO Arhivă

Adresându-se trupelor Forţelor Aeriene ale SUA staţionate în Marea Britanie, miercuri, preşedintele american Joe Biden a avertizat că cea mai mare ameninţare la adresa securităţii SUA e una care poate li s-ar părea surprinzătoare dar asupra căreia l-a făcut atent chiar Pentagonul, relatează Fox News.

Preşedintele american le-a povestit militarilor americani despre o vizită la Pentagon care a avut loc în primul său mandat de vicepreşedinte în administraţia Obama.
 
„Ne-am aşezat şi comandanţii ne-au informat cu privire la cele mai mari ameninţări cu care se confruntă America - ameninţări de ordin fizic. Nu este o glumă - ştiţi ce ne-au spus comandanţii Statului Major, care ar fi cea mai mare dintre toate? Încălzirea globală.
 
Au spus că vor fi deplasări semnificative ale populaţiilor, lupte pentru pământ, milioane de oameni ce vor pleca  deoarece literalmente stau pe pământ ce se scufundă în Indonezia, din cauza luptelor care se vor da pe ceea ce va mai putea fi considerat pământ arabil”, a avertizat Biden.
 
Totodată, Biden a asigurat asupra faptului că urmează să discute cu aliaţii europeni despre o abordare unificată în lupta de combatere a schimbărilor climatice, o prioritate a administraţiei sale.
 
„Trebuie să ne angajăm cu toţii faţă de acţiuni ambiţioase legate de climă dacă vrem să fim capabil să preîntâmpinăm un impact dur al modificărilor climatice, să limităm încălzirea global la un nivel care să nu depăşească 1.5 grade Celsius şi să fim liderii tranziţiei globale la tehnologii ale energiei nepoluante”, a spus Biden.
 
 
Nu este prima dată când preşedintele american a avertizat asupra ameninţărilor la adresa securităţii naţionale create de schimbările climatice. În februarie, Biden anunţa a cerut Pentagonului să revizuiască strategia naţională de răspuns la impactul modificărilor climatice.
 
Pe atunci, Biden lansa avertismentul că încălzirea climatică „generează deja costuri financiare uriaşe prin impactul asupra bazelor militare şi asupra siguranţei naţionale”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

52 Comentarii

Maximilian Musat
12.06.2021, 17:54:46

De asta asi pune pe primul plan ,inaintea educatiei si sanatatii ,impadurirea muntilor plesuvi ! Pe langa autostrazi putem opta pentru o investitie ce ne asigura viata !

+10 (14 voturi)
Zbarcit
12.06.2021, 18:01:01

„Ştiţi care e cea mai mare ameninţare la adresa securităţii SUA?" Rusia

-13 (17 voturi)
Maximilian Musat
12.06.2021, 18:06:12

Mie mi-a zis cineva ca unul"Zbarcit" este o amenintare la adresa americanilor...

+9 (13 voturi)
Zbarcit
12.06.2021, 18:11:33

Asa cum a zis Mircea cel Batran : Tot ce misca raul ramul este dusmanul cel mai mare al paganilor

-10 (10 voturi)
Zbarcit
12.06.2021, 18:08:21

"Nu este o glumă - ştiţi ce ne-au spus comandanţii Statului Major, care ar fi cea mai mare dintre toate? Încălzirea globală." Si Incalzirea globala cine o da Mosulica ? Nu Ortodoxia Rusa ?!

-13 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (52)

Modifică Setările