Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Joe Biden şi-a luat rămas bun în lacrimi de la statul Delaware, la plecarea spre Washington VIDEO

31
20 Jan 2021 00:10:13
Autor: News.ro
Joe Biden / FOTO Getty Images
Joe Biden / FOTO Getty Images

Preşedintele ales Joe Biden şi-a luat un rămas bun emoţionant de la statul său de provenienţă, Delaware, înainte de a pleca spre Washington pentru ceremonia de învestire de miercuri, el mulţumind cu vocea întretăiată locuitorilor acestui stat care au crezut în el şi l-au susţinut pe parcursul carierei sale, transmite CNN.

„Voi fi întotdeauna fiul mândru al statului Delaware. Iertaţi-mi emoţia”, a spus Biden cu lacrimi pe obraji, ”dar, atunci când voi muri, Delaware va fi în inima mea şi a tuturor Bidenilor. Vă iubim pe toţi. Aţi fost alături de noi la bine şi la rău”.
 
Biden i-a adus un omagiu fiului său Beau, care a murit de cancer la creier în 2015, la vârsta de 46 de ani, afirmând că spera să îl vadă preşedinte într-o zi.
 
„Ar fi trebuit să îl prezentăm pe el ca preşedinte”, a spus Biden.
 
Preşedintele ales a subliniat şi arcul istoric al carierei sale, în care a asistat la lupta pentru drepturile civile dar şi la semnele de progres din Statele Unite.
 
El a spus că a venit la Wilmington, Delaware, de la facultatea de drept, după asasinarea lui Dr. Martin Luther King Jr, inspirat să devină un apărăror public. În 2009, Biden a mers la Washington cu Barack Obama, care a devenit primul preşedinte afro-american al Statelor Unite.
 
Acum revine la Washinton „pentru a se întâlni cu o femeie de culoare, cu descendenţă din Asia de Sud, pentru a deveni preşedinte, respectiv vicepreşedinte al SUA. Aceasta este America”, a spus Biden marţi.
 
Lupta continuă a ţării pentru dreptate rasială l-a atras pe Biden în cursa prezidenţială din 2020. El a spus că a decis să candideze după ce a văzut modul în care Donald Trump a tratat violenţele de la un miting al supremaţiei albe din Charlottesville, Virginia, afirmând că acolo s-au afla ”oameni buni de ambele părţi”.
 
Sarcina lui Biden de a vindeca ţara extrem de fracturată pare mai dificilă ca oricând, după asaltul de pe 6 ianuarie al susţinătorilor lui Trump împotriva Capitoliului.
 
Liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell a spus, marţi, că mulţimea a fost provocată de Trump, într-o ultimă critică adusă preşedintelui, după patru ani în care republicanii au tăcut deseori în faţa faptelor preşedintelui.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

Ce ar spune Isus
20.01.2021, 00:34:37

In sfarsit normalitate, umanitate si empatie la Casa Alba. Sper ca se vor reflecta global, asa cum s-a reflectat incompetenta si psihopatia lui Trump in astia 4 ani.

+11 (25 voturi)
Cocoşul Vesel
20.01.2021, 00:40:06

Asta saracu nu mai știe nici cum îl cheamă, cum o cheamă pe nepoata lui sau nici măcar pentru ce candidează. Te faci de ras cu aceste comentarii. Se vede ca ești postac la bucata

-7 (19 voturi)
Cocoşul Vesel
20.01.2021, 00:38:11

De ce nu dați înregistrarea aia când, la Pittsburg fiind in campanie, se prezintă ca “soțul lui Joe Biden”?

-12 (22 voturi)
Cocoşul Vesel
20.01.2021, 00:43:49

https://youtu.be/G-9Qm0Qn6n0

-3 (9 voturi)
Index 4.2.2
20.01.2021, 00:45:54

Succes Domnului Presedinte Biden, un Democrat moderat, echilibrat, care va fi presedinte al Americii si nu numai al unei parti al ei! Avand o echipa de profesionisti, consilieri cu experienta, Administratia Biden-Harris are toate sansele de reusita, iar dusmanii AMericii au toate motivele de a avea migrene majore curand!

+12 (22 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările