Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Licenţa de avocat a lui Rudy Giuliani, suspendată din cauza unor declaraţii mincinoase

9
25 Jun 2021 08:04:25
Autor: Viorica Marin
Rudy Giuliani, fost avocat persoanal al lui Donald Trump
Rudy Giuliani, fost avocat persoanal al lui Donald Trump

Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump şi fost primar al oraşului New York, a fost suspendat de Curtea Supremă a statului New York, unde nu va mai putea să practice dreptul, până la noi dispoziţii, pentru că a făcut o serie de declaraţii mincinoase în vederea favorizării realegerii fostului preşedinte american.

 
Documentele de la dosar nu precizează cine a sesizat Comisia de reclamaţii a avocaţilor (Attorney Grievance Committee), aflată la originea procedurii, dar conform New York Times ar fi vorba de zeci de avocaţi newyorkezi de prim-plan.
 
După scrutinul prezidenţial american de la 3 noiembrie 2020, Rudy Giuliani a devenit simbolul luptei lui Donald Trump de a obţine invalidarea, fără a putea aduce probe tangibile, a rezultatelor alegerilor, care l-au dat învingător pe adversarul său Joe Biden.
 
Fostul primar al New Yorkului din perioada 1994-2001, în prezent în vârstă de 77 de ani, a pledat, fără succes, în faţa justiţiei din mai multe state cheie pentru a obţine anularea scrutinului.
 
Comisia a reamintit că avocatul a lăsat de înţeles, în faţa unui tribunal din Pennsylvania, că alegerile au fost fraudate, deşi nu sesizase această instanţă decât asupra unor chestiuni tehnice.
 
El a fost de asemenea acuzat că a afirmat că mii de buletine de vot legate de persoane decedate au fost numărate în Pennsylvania, o acuzaţie niciodată confirmată.
 
Comisia a invocat de asemenea acuzaţii avansate de Giuliani despre alegerile din Georgia şi Arizona.
 
"Nu putem decât să subliniem gravitatea faptelor" lui Rudy Giuliani, a scris Curtea într-o decizie anunţată joi. "Această ţară este devastată de atacuri care vizează legitimitatea alegerilor din 2020 şi a preşedintelui nostru actual, Joseph R. Biden", au continuat cei cinci magistrat care o compun.
 
"Declaraţiile mincinoase urmăresc erodarea încrederii în alegerile noastre şi în guvern în general", se arată în decizie. Când ele aparţin unui avocat, "afectează reputaţia întregii profesii".
 
Curtea a invocat de asemenea evenimentele de la 6 ianuarie, când protestatari, majoritatea susţinători ai lui Donald Trump, au invadat Capitoliul, la Washington. În opinia magistraţilor, ele arată "amploarea daunelor care pot apărea atunci când publicul este păcălit de false informaţii despre alegeri".
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

manea laura
25.06.2021, 08:26:10

pacaliciul asta si penibilitatea aia portocalie s-au crezut pe val, doar ca nu stiau ca valul pe care sint ii duce in jos

+7 (11 voturi)
Realist
25.06.2021, 09:01:08

Dap, ca si altii, s-a dus la fund impreuna cu guzganul rozaliu. Multi au demisionat si s-au salvat, dar asta taliban pana la capat, si in ceasul al 13-lea sustinea ca albul e negru ...

+4 (8 voturi)
manea laura
25.06.2021, 09:21:30

aia clar, giuliani a ajuns la un nivel de neimaginat, e ca si cum ar fi spart bariera sonica a penibilitatii, ma bucur ca avem totul inregistrat ca altfel am fi putut avea dubii ca s-a intimplat cu adevarat. insa sa ma scuzati ca insist cu asemenea detalii, dar penibilitatea portocalie pare a fi rezultatul incrucisarii dintre o femeie si un urangutan. guzganul rozaliu este Hrebenciuc, eminenta cenusie a PSD-ului. aceasta ar putea fi considerata si o lectie de zoologie: sa cunoastem mai bine animalele din lumea in care traim. :)))))

+5 (9 voturi)
Platitor de taxe
25.06.2021, 11:14:04

Din mesajele voastre se vede ca ati fost pacaliti de CNN si restul mediei main stream. Momentan este in derulare un audit in Arizona, prin care se verifica manual vot cu vot. Probabil va incepe in Pennsylvania, Georgia si Winsconsin. Pana la proba contrarie, exista suspiciunea ca alegerile au fost deturnate in aceste state. Pentru o informare echilibrata, recomand consultarea in paralel a Breitbart, tribuna.us, activnews.ro si alte canale media.

-5 (9 voturi)
MV R.
25.06.2021, 09:23:18

Și când te gândești că Rudy Giuliani este un fost procuror care a îngenuncheat Mafia anilor 1980 în New York!?! Urât îmbătrânesc unii...

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările