Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Lider democrat: Raportul lui Mueller prezintă dovezi substanţiale că Trump e vinovat de infracţiuni grave

13
22 Jul 2019 08:03:24
Autor: Iulian Bîrzoi
Congresmanul american Jerrold Nadler FOTO EPA
Congresmanul american Jerrold Nadler FOTO EPA

Jerrold Nadler, lider democrat şi preşedinte al Comisiei Juridice din Camera Reprezentanţilor din SUA, a declarat duminică că există „dovezi substanţiale” cum că preşedintele Donald Trump a comis delicte şi infracţiuni grave şi i-a cerut procurorului special Robert Mueller să prezinte faptele respective miercuri, în faţa unei audier, relatează Reuters.

„Raportul prezintă dovezi foarte substanţiale că preşedintele se face vinovat de delicte şi infracţiuni grave şi trebuie să-l lăsăm pe Mueller să prezinte aceste fapte poporului american şi apoi vedem unde mergem de acolo înainte”, a declarat Jerrold Nadler la emisiunea Fox News Sunday.

Acesta a mai adăugat că „administraţia trebuie să fie trasă la răspundere şi nici un preşedinte nu poate fi mai presus de lege”.

Procurorul Robert Mueller, care a coordonat ancheta privind ingerinţele electorale ruse, a stabilit că nu au existat acţiuni de coordonare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova, deşi membri ai echipei lui Trump s-au întâlnit cu mai mulţi oficiali ruşi.

Miercuri, înainte de audierea din cadrul Comisiei Juridice, Mueller urmează să prezinte şi un testimonial televizat în faţa Comisiei de Informaţii din Camera Reprezentanţilor în care va prezenta detalii din ancheta sa. Democraţii speră să iasă la iveală detalii cu ajutorul cărora să-l poată pună sub acuzare pe Donald Trump.

De cealaltă parte preşedintele SUA susţine că raportul Comisiei Robert Mueller arată clar că nu au existat contacte electorale cu Rusia şi nici acţiuni de obstrucţionare a justiţiei.

Însă liderii democraţi susţin că, în raport, procurorul special Robert Mueller a apreciat că unele acţiuni ale preşedintelui Donald Trump pot fi asimilate obstrucţionării justiţiei, dar fapta nu există deoarece subalternii au refuzat să aplice ordinele. „Chiar dacă ar putea fi mai dificil să stabilim că acţiunile publice ar fi motivate de o intenţie coruptă, puterea preşedintelui de a influenţa acţiuni, persoane şi evenimente este amplificată de abilitatea unică de a atrage atenţia prin mijloacele de comunicare în masă. Şi niciun principiu juridic nu exclude acţiunile publice din statutul actelor de obstrucţionare a justiţiei”, a afirmat Robert Mueller, referindu-se la demiterea directorului FBI James Comey şi la cazul lui fostului consilier prezidenţial Michael Flynn.

În contextul dezbaterilor din cadrul Partidului Democrat privind o potenţială declanşare a procedurii de demitere a preşedintelui SUA, Comisia juridică din Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, a iniţiat o amplă anchetă împotriva liderului de la Casa Albă privind o posibila obstrucţionare a justiţiei, fapte de corupţie şi abuz de putere.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Goguţă
22.07.2019, 09:33:37

Deci Procurorul Robert Mueller, care a coordonat ancheta privind ingerinţele electorale ruse, a stabilit că nu au existat acţiuni de coordonare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova si ina acelasi timp errold Nadler, lider democrat şi preşedinte al Comisiei Juridice din Camera Reprezentanţilor din SUA, a declarat duminică că există „dovezi substanţiale”

0 (4 voturi)
Badea Scârţan !
22.07.2019, 09:46:22

„Raportul prezintă dovezi foarte substanţiale că preşedintele se face vinovat de delicte şi infracţiuni grave şi trebuie să-l lăsăm pe Mueller să prezinte aceste fapte poporului american şi apoi vedem unde mergem de acolo înainte”, a declarat Jerrold Nadler la emisiunea Fox News Sunday. Acesta a mai adăugat că „administraţia trebuie să fie trasă la răspundere şi nici un preşedinte nu poate fi mai presus de lege”. Procurorul Robert Mueller, care a coordonat ancheta privind ingerinţele electorale ruse, a stabilit că nu au existat acţiuni de coordonare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova, deşi membri ai echipei lui Trump s-au întâlnit cu mai mulţi oficiali ruşi. Citeste mai mult: adev.ro/pv1145 Acest individ care nu are loc pe ecranul niciunei forme de televiziune, acum dupa ce se lauda ca ar fi slabit vreo 120 de kg, e un ratat, un nemernic si un mincinos. Similar lui Robert de Nigro, pardon, NIRO Incercarile disperate ale protipendadei Democrate, de al bloca in vreun fel pe Donald Trump, devin din hazlii, ridicole si patologice. Reincalzirea supei ,,Muller" nu vrea sa aduca in discutie verdictul ritos si total neconvenabil al anchetei asupra baznelilor cu ,,Trump-Rusia Collusion" ci sa gaseasca ceva, orice, oricat de nesemnificativ spre a tine flacara aprinsa. Pardon Mister Nadler,,Jabba le Hutt" dar ancheta Muller s-a terminat, cazul e clasat, Trump v-a castiga in 2020, PD-ul american e in pragul razboiului civil si al disolutiei, esichierul politic american se va rescrie, deci, numai vesti nasoale, Coane !

+3 (7 voturi)
Badea Scârţan !
22.07.2019, 09:50:57

Iata ce zice acest veritabil ,,Jabba le Hutt" pe vremea destituirii lui Clinton despre unele, despre altele, si cat de ,,solid" era flacaul...Ai impresia ca avea abonament la Mac, KFC, BurgerK in totb New York-ul si desigur peste tot in Washington DC. Bai, nene, bai....

+1 (3 voturi)
Kongo-Müller
22.07.2019, 09:52:25

Trump este un bufon penibil si ignorant, care crede ca le stie pe toate. Dar si Robert Mueller a cam pierdut din credibilitate.

-2 (6 voturi)
dominic paul
22.07.2019, 10:28:50

Procurorul Robert Mue-ller considera ca preşedintele Donald Trump a comis delicte şi infracţiuni grave. Trump este un presedinte american care viseaza sa fie ca Putin. Daca ar fi dupa Trump, America ar trebui sa ajunga ca dictatura din Rusia.

+2 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (13)