Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Marile metropole din California se luptă să iasă din „criza fecalelor”

18
19 Aug 2019 16:39:34
Autor: George-Andrei Cristescu

Autorităţile din San Francisco şi Los Angeles interzic paiele din plastic de unică folosinţă, dar străzile oraşelor din California sunt acoperite cu un alt tip de deşeuri: materiile fecale.

În San Francisco există cel puţin două aplicaţii de mobil care au scopul de a rezolva problema fecalelor de pe trotuarele oraşului. Metropola are aplicaţia sa oficială SF311, parte din programul „San Francisco la dispoziţia dumneavoastră” şi, anul trecut, un dezvoltator privat a introdus „Snapcrap”, care le permite locuitorilor să încarce o poză cu excrementele direct pe website-ul SF311. Astfel, o patrulă de cinci persoane – „poop patrol”- responsabilă cu curăţarea excrementelor, este alertată.

În plus, cel puţin trei hărţi care identifică locaţia plângerilor legate de excremente din oraş au fost puse la punct – acestea arată puncte maronii în diferite locuri din oraş, fiecare dintre ele reprezentând o plângere la Departamentul de Lucrări Publice.

San Francisco Chronicle raporta, anul trecut, că echipa „poop patrol” câştiga 71.760 de dolari pe an şi, în plus, beneficii de 112.918 dolari pentru a strânge fecalele de pe străzi.

Potrivit site-ului RealtyHop.com, plângerile legate de fecalele de pe străzi s-au triplat între anii 2011 şi 2017. Problema atrage atenţie pentru că nu este vorba de excremente de la câini, ci de la oameni.  Acest lucru poate fi consecinţa faptului că majoritatea oamenilor fără adăpost din SUA trăiesc acum în California. În acest stat, există în prezent un contrast puternic între atenţia extremă îndreptată spre datoria socială de a strânge excrementele câinilor de companie şi reacţia vinovată la problema fecalelor umane.

În 2018, San Francisco a alocat 830.977 dolari pentru problema fecalelor care se adună pe străzile oraşului, de care se plâng din ce în ce mai mulţi locuitori. Însă problema este mai mare decât doar curăţarea străzilor. Oraşul nu reuşeşte să găsească adăpost pentru persoanele defavorizate, preţul chiriilor ajungând la un nivel record şi locuinţele accesibile fiind din ce în ce mai puţine.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Constantin Caratase
19.08.2019, 17:06:53

"Tot ce vine din SUA e bun" zice Steven Busola. Bai, pocai mo, ai niste gusturi...

-2 (14 voturi)
Constantin Caratase
19.08.2019, 17:20:40

Bai, Steven acum degeaba mai dai minusuri, cand ai scris cu manuta ta "tot". Poate era bine sa fii mai selectiv, dar na, nu esti nici tu de capul tau: in spate e pastorul american...

-1 (7 voturi)
armani giorgio
19.08.2019, 17:36:16

pai parca sua erau cea mai avansata democratie, tara tuturor posibilitatilor, visul american, pina la urma rezulta ca e un mare c...cat, si la propriu, si la figurat. eu, in locul acestior nefericiti, care se c..ca in plina strada, din lipsa unei locuinte adecvate, m-as c..ca in fata casei albe, la nea trumpica.

+3 (11 voturi)
Constantin Caratase
19.08.2019, 17:56:25

E o idee, dar s-ar putea sa o faci foarte dispersat, ca iti fac aia fundul sita. Asa-i la civilizatii americani, nu e ca la ortodocsii talibani, nu Steven, ca tu etichetezi religiile, cand nu ai nici una solida?

-2 (8 voturi)
spaima vitelor
19.08.2019, 17:59:02

S-o sculat baditza Kristesku!!! Minune!!! California este exemplul clar de ce se alege de America cand democratii Clintonesei sunt la putere: criminalitate ridicata, mizerie...etc in orasele conduse de democrati. In San Francisco aplicatia mobila care iti arata pe harta ce strazi sunt pline de mizerie umana a facut de mult inconjurul lumii, in timp ce primaria se ocupa cu ce stie mai bine: da ajutoare la votanti si fura din bugetul public. California, daca ar fi o tara, ar avea un venit care ar clasa-o pe locul 6 in lume, si cu toate astea deficitul bugetar pe care il are inseamna practic FALIMENT. 2011-2017 este exact perioada de 'glorie' a lui Obama. Si inca ceva: din California, anual, peste 200 mii de oameni cinstiti si muncitori FUG pt ca nu mai suporta.....

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (18)