Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Mesajul ambasadei SUA pentru Moscova: „Statele au dreptul de a alege liber ce aranjamente de securitate fac”

17
21 Jan 2022 17:36:56
Autor: News.ro
Reprezentanţii SUA şi Rusiei la negocierile de la Geneva
Reprezentanţii SUA şi Rusiei la negocierile de la Geneva

Ambasada SUA afirmă, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că agresivitatea, ameninţările şi intimidările regimului Putin au drept consecinţă fapul că statele se gândesc la opţiuni pentru a se apăra, exprimând susţinerea faţă de dreptul statelor de a alege liber ce aranjamente de securitate fac, principiu care se aplică Ucrainei şi oricărui alt stat.

”Faptul că regimul Putin este agresiv şi se bazează pe ameninţări şi intimidare are o consecinţă firească, anume că statele se gândesc la opţiuni pentru a se apăra. Conform principiilor de bază ale securităţii europene, susţinem dreptul statelor de a alege liber ce aranjamente de securitate fac, inclusiv în ce alianţe devin membre. Acest lucru se aplică Ucrainei şi oricărui alt stat. Stop propagandei false!”, este mesajul postat de Ambasada SUA pe pagina de Facebook.
 
Reacţia vine după ce Ministerul rus de Externe a transmis că între garanţiile pe care Rusia le cere Occidentului pentru securitatea sa se află o retragere a forţelor NATO din România şi Bulgaria.
 
Ministerul român al  Afacerilor Externe a respins solicităile ca fiind inoportune şi lipsite de orice fundament.
 
Săptămâna trecută, ambasada SUA la Bucureşti a avut, pe pagina de Facebook, o postare critică la adresa Rusiei, despre care afirma că a invadat R. Moldova, Georgia, Ucraina şi nu a mai plecat. ”Vedeţi un tipar aici? Cine este agresorul?”, era întrebarea de pe pagina reprezentanţei diplomatice.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

David21
21.01.2022, 17:56:59

Eu nu am auzit ca vreun stat membru NATO să fi fost agresat până cum, în schimb statele NATO acționează ca o cârdășie de pungași agresivi atacând mai multe stat în ultimele decenii, cum ar fi Serbia, Irak. Așa că nu ne credeți pe toți proști. Dacă o țară e în NATO și nimeni nu a atacat până acum un stat NATO, de ce tartorii ăștia mari, cum ar fi americaniii țin trupe în statele mai mici din NATO și instalează rachete? Împotriva cui a pus SUA rachete în România? Cine crede poveștile cu Iranul? Vrea Iranul să atace România? Bă, voi sunteți nebuni? Iar intrarea Ucrainei în NATO e urmărită de scelerații ăia de la Kiev cu un singur scop, ca sub umbrela NATO să poatăă purifica etnic Ucraina (care e în sine o abominație pe teritoriile altora) de ruși. Mai mult, unele state NATO deja acționează în Ucraina ca într-un teritoriu cucerit.

-19 (27 voturi)
gyll
21.01.2022, 18:19:16

Ai dreptate, du-te urgent și te înscrie în batalioanele de asalt al lui Hitler al secolului 21. Nu mai sta un moment pe gânduri, acum poți să îmi afirmi loialitate față de țar. Dar să nu uiți un lucru, și celălalt Hitler tot așa a început, cu polonezi pe care criminalul Stalin i-a lăsat să fie măcelăriți de către hitleriști în vara lui 1944 la Varșovia. Acest lucru după Katin

+1 (7 voturi)
David21
21.01.2022, 18:36:59

Dacă Hitler nu ataca URSS, murea de batrânețe. În schimb Stalin a murit de moarte bună. Dacă nu ai fi sărac în minte l-ai fi putut compara pe Putin cel mult cu Stalin, ce a reușit să recupereze mai tot din ce i-a fost furat Rusiei în timpul Războiului Civil Rus. Și Putin, dacă va vrea, va recupera și el teritoriile locuite de ruși din Rusia Nouă ce e acum în cadrul creației bolșevice Ucraina. Iar cine se va lua de Rusia va avea soarta altor viteji din ăștia ce erau pe cai mari, se credeau de neînvins, după victoriile cu păpușeii din vestul Europei și au venit cu jumătate de Europă după ei să atace Ursul, dar au murit ca niște câini.

-20 (24 voturi)
dumitru bogdan
21.01.2022, 18:27:41

Și Cuba a vrut să facă un aranjament dint-acesta de securitate în 1962 cu URSS. Și America s-a supărat. Erau rachetele rusești prea aproape de Florida. Sau sunt libere numai daca fac aranjamente de securitate cu America? Nu că susțin Rusia, dar ipocrizia asta doare. Și cei mici că noi sunt călcați în picioare în lupta dintre cei mari.

-18 (20 voturi)
IUGA NICOLAE
21.01.2022, 18:38:59

Cum a motivat Hitler atacarea Rusiei în 1941? Tot așa cum motivează NATO azi aceeași intenție! Fostul ambasador al României la Moscova Grigore Gafencu, într-un Raport pentru Ministerul de Externe român a relatat cum au decurs lucrurile, așa cum a aflat și el de la prietenul său, ambasadorul german la Moscova contele von Schullenburg: „În timpul nopţii von Schullenburg a primit instrucțiuni de la Berlin. Duminică (22 iunie) la ora 4 ½ spre dimineață a cerut o nouă audienţă [la ministrul sovietic de Externe]. A fost primit la ora 6 dimineața [deci la patru ore după începerea atacului german]. «Sunt însărcinat să vă înştiinţez, a spus Ambasadorul D-lui Molotov, că din pricina presiunei de nesuferit a armatelor ruseşti la hotarele ţărilor ocupate de armatele germane, Guvernul german a fost nevoit să dea trupelor sale ordinul de a începe operaţiunile militare». Ne-am dat seama, a răspuns D-l Molotov, oraşele Kiev şi Minsk au şi fost bombardate. Înseamnă acesta războiul? Contele Schulneburg, care nu primise instrucţiuni de a face o declaraţie de război formală, s-a mărginit să repete declaraţia pe care fusese însărcinat să o facă […].Comisarul a ţinut să mărturisească că, după politica de prietenie urmată faţă de Germania, nu se aştepta la un asemenea desnodământ” .

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările