Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Microsoft a dezactivat o reţea uriaşă de hackeri ruşi care ar fi putut să perturbe alegerile din SUA

20
21 Oct 2020 11:38:00
Autor: News.ro

Microsoft a anunţat marţi că a dezactivat peste 90% din echipamentele utilizate de o bandă de infractori cibernetici vorbitori de limba rusă pentru a controla o reţea uriaşă de computere care avea potenţialul să perturbe alegerile din Statele Unite, transmite Reuters.

 Compania, ajutată de o serie de ordine judecătoreşti şi de relaţiile cu provideri de tehnologie din alte ţări, a anunţat că o campanie de o săptămână întreprinsă împotriva bandei care administra reţeaua Trickbot a eliminat o posibilă sursă de perturbare a votului care va avea loc pe 3 noiembrie.
 
”Am eliminat cea mai mare parte a infrastructurii lor. Capacitatea lor de a infecta ţinte a fost redusă semnificativ”, a declarat vicepreşedintele Microsoft Tom Burt.
 
Infractorii care gestionau Trickbot au infectat peste 1 milion de computere personale, multe din cadrul guvernelor locale, potrivit profesioniştilor în securitate cibernetică. Ulterior, aceştia încheiau acorduri cu alte bande, pentru instalarea de programe ransomware şi alte programe maliţioase pe computerele infectate.
 
Deşi nu există dovezi că banda lucra cu guverne străine, Burt a spus că a dorit să destructureze Trickbot înainte de alegeri, în cazul în care agenţii ruseşti ar fi încercat să o folosească pentru a interveni în procesul de votare sau să provoace dubii privind rezultatele, manipulând datele.
 
Unii experţi în securitate au declarat în această săptămână că noile servere instalate online de banda Trickbot sunt excluse de către Microsoft, făcând mai greu pentru grup să instaleze programe noi pe computerele infectate.
 
”Măsurile împotriva Trickbot sunt luate acum la nivel global şi au avut succes împotriva infrastructurii acesteia. Cu toate acestea, mai există un număr mic de controlori ai bandei din Brazilia, Columbia, Indonezia şi Kârgâstan care pot însă răspunde”, a declarat directorul general al Intel 471, Mark Arena.
 
Banda Trickbot cere în prezent altor grupuri malware să instaleze softul său, au arătat Arena şi alţii, fiind de aşteptat să îşi refacă infrastructura în alte moduri.
 
Burt a spus că eforturile de adaptare cel puţin vor distrage atenţia bandei de la provocarea de haos în alegeri şi în alte activităţi ale guvernelor locale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Realist
21.10.2020, 12:15:47

Prietenul Putin nu se lasa, incearca sa dea lovitura si de data asta !!

+4 (6 voturi)
Andrei Adrian
21.10.2020, 12:25:24

Sa intelegem ca or sa dispara si unii dintre postacii de pe aici? Ca rusii incearca sa dea iar lovitura (si mai au si succes) nu-i o surpriza. De la Stalin incoace au refinat conceptul "idiotului util" si au pus la punct moduri de exploatare, sunt de departe experti!

0 (6 voturi)
ALEXANDRE STARK
21.10.2020, 12:33:43

NISTE BESTII VREI SA ZICI CARE IS I MANINCA PROPRIILE CADAVRE. Pffffffffffffffff.NU EXISTA PE ACEST PAMINT POPOR MAI INFECT SI NATIE MAI SPURCATA.

-1 (3 voturi)
Ivan Turbinca
21.10.2020, 12:41:11

Situatia dezastruasa din SUA trebue sa fie pusa in carca cuiva.Ca sa vezi"vorbitori de l.rusa" exista cam la vreo 500 de milioane,deci,dupa logica idiotilor utili,inafara de rusi,americanii nu mai au alti "admiratori"pe glob,care sa le doreasca"binele"!Toti se inchina "sfintilor"de la Casa Alba.

+2 (4 voturi)
Hoban Razvan
21.10.2020, 12:34:56

Daca rusii mai reusesc inca o data figura atunci inseamna ca americanii s-au tampit de tot ... ceea ce-s ferm convins ca inca nu este cazul :)))

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările