Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Mitt Romney sugerează că „NATO s-ar putea angaja” în Ucraina dacă Putin ar intenţiona să folosească arme nucleare

14
22 May 2022 12:00:47
Autor: Ion Gaidau
Mitt Romney FOTO EPA-EFE
Mitt Romney FOTO EPA-EFE

Senatorul republican Mitt Romney a sugerat într-un editorial publicat în „The New York Times” (NYT) că „NATO s-ar putea angaja” în Ucraina „să distrugă potenţial armata rusă” ca opţiune în cazul în care Vladimir Putin ar decide să desfăşoare arme nucleare.

Romney avertizează că un Putin „încolţit şi în stare de delir” ar putea folosi arme nucleare în războiul pe care îl duce împotriva Ucrainei. Senatorul de Utah menţionează în sprijinul afirmaţiei sale avertismente lansate anterior de fostul secretar de stat Henry Kissinger, ambasadorul Rusiei în Statele Unite Anatoli Antonov şi directorul CIA William Burns.
 
„Utilizarea de către Rusia a unei arme nucleare ar fi, fără îndoială, un eveniment geopolitic de redefinire şi reorientare”, a subliniat fostul candidat la Casa Albă. 
 
Mitt Romney a mai sugerat ca Occidentul să lanseze ultimatumuri la adresa Chinei şi altor naţiuni aliate Rusiei lui Putin.
 
„Orice naţiune care a alege să păstreze legăturile cu Rusia după un astfel de ultraj ar deveni ea însăşi un paria global”, afirmă el.
 
„Fie eşti cu noi, fie eşti cu Rusia - nu poţi fi cu amândoi”, a scris Romney.
 
Mitt Romney a încurajat, de asemenea, Statele Unite să continue să sprijine eforturile de război ale Ucrainei în faţa invadatorului rus. Dacă Statele Unite ar înceta să mai trimită arme şi l-ar presa pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să cedeze în faţa Rusiei, atunci Putin va continua să „invadeze şi să subjuge” alte naţiuni, apreciază senatorul american.
 
Romney nu şi-a ascuns niciodată dispreţul faţă de Putin, catalogându-l încă de la începutul războiului ca un „om mic, rău, cu ochi sălbatici” care încearcă să transforme Rusia într-un „imperiu”.
 
Săptămâna aceasta, politologul rus Aleksei Fenenko a apreciat că invadarea Ucrainei de către Putin reprezintă o „repetiţie” pentru un conflict mai mare împotriva NATO.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

KalmM
22.05.2022, 12:28:28

Deci, individul vrea sa transforme estul europei intr-un desert radioactiv daca Rusia "decide sa desfășoare rachete nucleare". Care sunt deja desfășurate în estul Ucrainei , și probabil în estul Finlandei de câteva zile. Oare vrea și câteva lovituri nucleare în estul Finlandei ? Cred ca finlandezii sunt foarte bucuroși ca Mitt Romney va sari în ajutorul lor.

-5 (9 voturi)
Sever H.
22.05.2022, 13:41:26

KurM, tu ești ca pacifistii aia care spuneau în 1939 ca nu-i nimic ca Hitler a anexat Austria , ca doar sunt frați, și la fel regiunea sudata, și coridorul Danzig, A folosit la ceva? Ia dat curaj lui Hitler. De 3 luni, Putin a inceput al 3 le-a război mondial și dacă vrea sa dea cu nucleara, va da, chiar dacă mata ii pupi tălpile. Trebuie sa știe ca odată cu restul lumii, vor dispărea și muscalii.

-1 (5 voturi)
Scârţan.Cu floretă şi toroipan !
22.05.2022, 13:57:13

Mitt Romney e un ratat in politica si un paria printre republicani. Un mormon frustrat, ofuscat si ,belicos. Daca asa se discuta la,nivelul decidentilor politici de top e vremea sa-l rugam pe Musk sa ne tina un loc pe rachete spre Marte. Doar dus....

+1 (3 voturi)
Lucifer
22.05.2022, 14:18:46

Războiul din Ucraina este decisiv pentru soarta nu numai a Rusiei sau Ucrainei şi şi pentru soarta Europei, chiar a Lumii. Observ că Europa de Vest nu prea este conştientă de pericol, încă speră să continue să se pupe cu Putin....

0 (2 voturi)
mikael vas
22.05.2022, 14:29:12

oare cind o sa invatati sa cititi ce scrie negru pe alb ? asta e obiectivul Marri Minciuni Americane , interventia Nato in Ucraina NU VA FI CU SOLDATI AMERICANI : Joe Biden lupta cu Rusii pina la ultimul soldat Ucrainean, Polonez ; Slovac , Roman, care vor primi ordin de la America sa intre acolo in Lupta . Ce nu inteleg politicienii de la EU ? scrie clar ce au ca intentie ! Asta va fi caderea EU !

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările