Statele Unite

articolul anterior articolul urmator

Moş Crăciun, crucificat de un pictor american revoltat de mercantilismul din jurul sărbătorilor religioase

7
25 Dec 2017 21:02:59
Autor: George-Andrei Cristescu
O variantă a lui Moş Crăciun în viziunea pictorului Robert Cenedella FOTO Twitter @nypost
O variantă a lui Moş Crăciun în viziunea pictorului Robert Cenedella FOTO Twitter @nypost

Pictorul american Robert Cenedella a stârnit controverse peste Atlantic după ce a expus în centrul New Yorkului un tablou reprezentându-l pe Moş Crăciun crucificat.

În ajunul Crăciunului, sărbătoarea Naşterii Domnului, Robert Cenedella a expus o pictură reprezentându-l pe Moş Crăciun crucificat în faţa catedralei St. Patrick’s l din New York, un simbol al romano-catolicismului pentru Statele Unite.

Un consilier local i-a transmis „să-i fie ruşine”, în timp ce mulţi trecători au considerat acest act drept un sacrilegiu.

„Nu-mi pot imagina cum cineva ar putea picta ceva atât de dezgustător”, a spus o femeie, conform New York Post.

Pictorul susţine însă că tabloul denunţă mercantilismul apărut în jurul marilor sărbători religioase, mai ales în cazul Crăciunului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Silver Long John
25.12.2017, 23:57:28

Cauza acestui mercantilism este progresul tehnic . Cum adica ? Marfurile se produc acum incredibil de usor si in cantitati APOCALIPTICE . Dar ele mai trebuie si vindute . Or ca sa fie vindute trebuie speculata orice farima de bucurie ce poate aparea in viata omului , caci numai omul bucuros consimte sa cheltuiasca si sa cumpere ceva . Aducatoare de bucurii in viata omului sunt insa sarbatorile . Ca le spune Craciun , Paste , Thanksgiving Day sau Valentine Day nu conteaza . Conteaza ca starea de buna dispozitie a omului trebuie speculata si omul trebuie determinat sa cheltuiasca . Pe marfuri .

+3 (3 voturi)
Ara Brandiana
26.12.2017, 00:25:04

Reprezinta suprimarea sarbatorilor crestine in SUA de catre Obama, democrati si presa liberala. Donald Trump a readus sarbatorirea Craciunului, felicitarile cu Merry Christmas si pe Mos Craciun (Santa Claus). A readus Sarbatorile Crestinismului intr-o America fortata si supusa sa se islamizeze unde se incearca rastignirea lui Mos Craciun si a crestinilor.

+2 (6 voturi)
Ara Brandiana
26.12.2017, 00:41:20

In ultimii 10 ani disparusera pana si brazii de Craciun iar fermierii nici nu mai plantau brazi pentru vanzarile de Craciun datorita interdictiilor. Nu mai erau nici cerinte, oamenii nu mai aveau curaj sa cumpere si se rezumau in privat, in casa lor, doar la artificii sau brazi din plastic, pastrati din an in an. Teribil. Slava domnului ca a aparut Donald Trump care a declarat am readus Americanilor Christmas Greetings si Merry Christmas! Sperantele americanilor murisera, acum au reinviat asa cum au reinviat sperantele oamenilor la Craciun, odata cu nasterea lui Christos. Craciun Fericit, Merry Christmas romanilor din tara si de pretutindeni!

+1 (5 voturi)
TGV PROFESORUL
26.12.2017, 01:26:42

Craciunul a devenit o mizerie imbicsita de marketing... reclame in exces de te inebunesc...mai bine va retrageti cu cei dragi si bucurati-va fara sa cumpsrati ca gainile toate porcariile... de care nici nu aveti nevoie...

+3 (3 voturi)
TGV PROFESORUL
26.12.2017, 01:47:15

e normal... omul e exasperat de marketingul agresiv si de tot rshatul...

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)